Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Çelebi´den yeni yatırım

Çelebi´den yeni yatırım

Tehlikeli sıvı yük aktarma projesi

2010 yılında TCDD tarafından Çelebi Holding´e devredilen Bandırma Limanı´nın özelleşmesinden bu yana 50 milyon dolar değerinde makine, ekipman ve altyapı rehabilitasyon yatırımları yapıldı.
Çelebi Bandırma Limanı´nda, 2018 yılı içinde tehlikeli dökme sıvı yük elleçlemesi için yapılan ?Sınırlı Depolama Kapasiteli Tehlikeli Sıvı Yük Aktarma? projesi tamamlanarak hizmete girdi.
2 milyon dolar yatırım değerine sahip projede 2 adet 115 m3´lük sülfürik asit tank, 1 adet 115 m3´lük fosforik asit tank, olmak üzere toplamda 345 m3 depo aktarma kapasitesine sahip olduğunu bildiren Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, ?Bu sistem ile Çelebi Bandırma Limanı operasyon hızını saatte 250-300 ton asit tahliyesine çıkarmış, aynı anda 3 gemi boşaltma yapabilecek şekilde dizayn edilmiş ve saatte 10 bar basma kapasite hızına ulaşmıştır? dedi.
Ersoy, projenin ayrıntıları hakkında şu bilgiyi verdi:
?Proje, direkt gemiden toplam 2.000 metre uzunluğunda boru hattı üzerinden asit yükünün tahliyesi için gerekli otomasyon sistemine entegre edilerek PLC kumanda merkezi ile kontrol ediliyor.
Bu tesis ile birlikte limandaki operasyon güvenliği ve İSG önlemlerine uyumluluk en üst düzeye çıkarılarak, deniz ve çevre kirliliği riski ortadan kaldırılıp entegre edilen otomasyon sistemi sayesinde rıhtımlardaki araç trafiği ve kaza riski minimuma indirilmiş olup operasyon hızı en üst düzeye çıkarıldı. Yapılan sınırlı depolama kapasiteli tehlikeli sıvı yük aktarma projesi bu hacmi ile Güney Marmara başta olmak üzere tüm çevre hinderlandına ev sahipliği yapma konumundadır. Çelebi Bandırma Limanı, yeni projeler ile tüm müşterilerimize ve bölge hinterlandına hizmet vermeye devam edecektir.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Çelebi yeni yatırım
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli