Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çeltik üreticilerine zirai mücadele eğitimi

Çeltik üreticilerine zirai mücadele eğitimi

Manyaslı çeltik üreticilerine zirai mücadele eğitim semineri verildi. İzmir-Bornova Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsü akademik personeli tarafından, Manyas Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen seminere Manyas Gıda, Tarım ve Hayvan

Manyas`lı çeltik üreticilerine zirai mücadele eğitim semineri verildi. İzmir-Bornova Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsü akademik personeli tarafından, Manyas Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen seminere Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman ile çeltik üreticileri katıldı.
Çeltik üreticilerine Dr. Bilgi Mısırlıoğlu tarafından çeltikte nematod (toprak altı zararlısı), Uzm.Yeşim Eğerci çeltik hastalıkları ve Dr.Kaan Kaçan tarafından ise çeltikte yabancı ot konularında eğitim verildi.
Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, Manyas`ın son yıllarda çeltik üretimi ile bölgede söz sahibi olduğunu amaçlarının kaliteli ve bol ürün verimi için çeltik üreticilerini hastalıklar ve yabancı ot ile mücadele konularında bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli