Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çeltikçi halkı bozuk bahçe yollarından dertli

Çeltikçi halkı bozuk bahçe yollarından dertli

Erdek İlçesi´ne bağlı kırsal Çeltikçi Mahallesi halkı, bahçelerine ulaşımlarını sağlayan yollarının bozuk olmasına tepki gösterip yolların onarımını istiyor.

Erdek İlçesi´ne bağlı kırsal Çeltikçi Mahallesi halkı, bahçelerine ulaşımlarını sağlayan yollarının bozuk olmasına tepki gösterip yolların onarımını istiyor.
Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerinin ardından köyden kırsal mahalleye dönüşmelerine rağmen, özellikle bahçe yollarına yönelik hizmet alamadıklarından şikayetçi olan Çeltikçi Mahallesi sakinleri, zeytin bahçelerine ulaşımı sağlayan yolların yıllardır onarılmayışına dert yanıyor.
Aşırı yağışlar nedeniyle bozuk yolların her geçen gün daha da kötü duruma dönüştüğünü söyleyen mahalle sakinleri, Çeltikçi Mahallesi, Boğazlar bölgesinde bahçe yolu diye bir yolun kalmadığını dile getirdiler. 

Geçtiğimiz Eylül ayındaki aşırı yağışların ardından meydana gelen sel sonrasında, bahçe yollarının darmadağın olduğunu belirten mahalle sakinleri şöyle konuştu: ?Biliyorsunuz Balıkesir´de bir Büyükşehir Belediyesi, bir de bizim mahallemizin bağlı olduğu Erdek Belediyesi var. Bozulan bahçe yollarının onarımı hangi belediyeye ait? bizler de bilmiyoruz. Sorumluluğu Büyükşehir, ilçe belediyesine ilçe belediyesi büyükşehir belediyesi atıyor Çeltikçi Mahallesi´nde Boğazlar mevkii olarak anılan bölgede zeytin bahçeleri bulunan mahalle sakinleri zeytin hasat dönemlerinde, 700-800 metre kadar mesafeyi bir tanesi 25-30 kilo ağırlığında olan zeytin kasalarını ellerinde taşıyarak traktörlerine götürmek zorunda kalıyor. Müstahsil zeytin hasadı yaparken zaten yorgun düşmüş, birde zeytin kasalarını 700-800 metre uzaklıktaki traktörlere elle taşıma işi başlayınca müstahsilin durumunu düşünebiliyormusunuz? Siyasiler seçim zamanları kırsal mahallelere oy istemek için gelir, seçim bitti mi bir daha yüzümüze bile bakan olmaz. Gerçekten inanın Boğazlar bölgesindeki bozuk bahçe yollarının iddia ediyoruz Güney Doğu Anadolu Bölgemizde bile olmadığını iddia ediyoruz. Yetkililerin feryadımızı duymasını sorunumuza çare olmasını bekliyoruz.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli