Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çerkes Ethem, Emre Köy´de anıldı

Çerkes Ethem, Emre Köy´de anıldı

Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu: ?Bandırma´ya Kuvay-ı Milliye Müzesi kurulmalı?

Kuvay-ı Milliye´ye ve Kurtuluş Savaşı´na büyük katkıları bulunan Çerkes Ethem, doğum yeri olan Bandırma´ya bağlı Emre Köy´de anıldı. İkincisi düzenlenen anma programı ve Mevlid-i Şerif´e, Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Metin Ok, Çerkes Ethem´in akrabaları ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Program sırasında konuşan tarihçi, Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu, Çerkes Ethem´in, Kurtuluş Savaşı´na katkıları bulunan bir Kuvay-ı Milliyeci olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
?Artık Çerkes Ethem´in hain olup olmadığı tartışmalarına bir son vermeliyiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ona da haksızlıklar yapılmıştır. Bandırma´ya kısa sürede bir Kuvay-ı Milliye Müzesi kazandırmalıyız. Bandırma´da, bu konuda bir arşivleme çalışması yapılması gerekir. Bu müze için bölgede yaşayanların ellerinde bulunan belgeler toplanıp, yaşlıların anlattıkları kayıt altına alınabilir. Kitap ve belgesel çalışmalar yapılabilir. Çerkes Ethem, çok önemli bir tarihsel figürdür. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizde tarih bölümümüz var ama Kuvay-ı Milliye konusunda hiçbir ciddi çalışması yok. Bandırma´yı ilgilendiren birçok konuda sempozyumlar, paneller, konferanslar düzenliyor. Hatta Kudüs ile ilgili toplantılar bile yapıyor. Ancak Kuvay-ı Milliye konusunda bugüne dek hiçbir çalışması olmadı. Bunu da bir özeleştiri olarak düşünmesi gerekir.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Çerkes Ethem Emre anıldı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı