Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çerkezler Haluj gecesinde eğlendi

Çerkezler Haluj gecesinde eğlendi

Manyas ilçesinde Çerkez Derneği´nin düzenlediği Haluj (hamur yemeği) gecesi ilgi gördü.

Manyas ilçesinde Çerkez Derneği´nin düzenlediği Haluj (hamur yemeği) gecesi ilgi gördü.
Manyas Belediyesi Kültür ve Konferans Salonu´nda düzenlenen gecede açılış konuşmasını yapan Erdoğan Sonuk, bir yıllık dernek olmalarına rağmen, çalışmalarıyla önemli mesafeler kat ettiklerini, Halk Eğitim Müdürlüğü´nün katkısıyla küçükler ve büyüklerde iki ayrı Kafkas ekibi kurduklarını söyledi.
Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, ?Toplumumuzu böyle bir arada görmekten, bu toplumsal dayanışmayı görmekten mutlu oluyoruz. Manyas´ı biliyorsunuz, farklı kültürlerden, milletlerden, unsurlardan oluşan bir ilçe, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında bir ve beraber olduğumuz bir ilçe? dedi.
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, ?Dernekler insanlar arasında birlik ve beraberlik köprüsüdür. Bizler vatan içerisinde din, dil, ırk hiçbir ayrım yapmaksızın Türkiye Cumhuriyetine sahip çıktığımız zaman aşamayacağımız engel yoktur? dedi.
Çerkez Derneği´ne katkılarından dolayı Belediye Başkanı Tancan Barçin, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Kurt´a Dernek Başkanı Sonuk tarafından Teşekkür Plaketi verildi.
Gece, dernekçe kurulan Kuban folklor ekibinin Çerkez müzikleri eşliğinde oyunlar oynamasıyla devam etti. Gecede yapılan açık arttırmaya konulan kılıcı İstanbul-Gaziosmanpaşa Adıge Dernek Başkanı Metin Şahin´de kaldı.
Haber: Süleyman Özaydın



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli