Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çeşme Havuzunda ebru denemesi gerçekleştirdi

Çeşme Havuzunda ebru denemesi gerçekleştirdi

Ülkemizin önde gelen ebru sanatçılarından Osman Şimşek, Manyas´a gelerek bir çeşmenin havuzunda ebru denemesi gerçekleştirdi.

Emekli öğretmen olan ve 1960 yılından ebru sanatı ile tanışan Osman Şimşek, klasik ebrunun dışına çıkarak, kendine özgü yeni tarz bir ebru geliştirdi. Yaşamını Manyas´ta sürdüren 68 yaşında ki Osman Şimşek, ebru sanatı dalında birçok öğrenci yetiştirdiğini ve bu alanda sayısız ödülün sahibi olduğunu ifade etti.
Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kağıdın yanında deri, cam, seramik, kanvas, tuval, vinil ve ahşap üzerine ebru çalışmaları yaptım. Önceki yıllar da ünlü modacı Cemil İpekçi´nin bir defilesinde tekstillerini ebruladım. Bugüne kadar yüzün üzerinde karma sergiye katıldım ve 40 tane kişisel sergi açtım. Geçen yıl Kocaçay´da bir ebru denemesi yaptım, bu kez de denememi bir çeşmenin ahırında gerçekleştirdim. Gayette başarılı oldu, şimdi amacım deniz de bir deneme yapmak onu da kısa zaman da yapmayı hedefliyorum." dedi.
Osman Şimşek, 14 Nisan´da Bandırma Belediyesinin Kutlu Doğum haftası için düzenlediği etkinlikte "Renklerle O´na Yolculuk? adlı kişisel bir ebru sergisi açacağını, 7-14 Mayıs´ta ise İstanbul Ümraniye Belediyesinin sponsorluğunda İstanbul´da yapılacak olan ve tüm dünya ülkelerinden 150 ebru sanatçısının katılacağı 6. Uluslararası ebru kongresine davet edildiğini dile getirdi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli