Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÇEVKO YEŞİL NOKTA SANAYİ ÖDÜLÜ KURTSAN'A

ÇEVKO YEŞİL NOKTA SANAYİ ÖDÜLÜ KURTSAN

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin yarıştığı ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri” sahiplerini buldu.

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin yarıştığı ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri” sahiplerini buldu.
18 Haziran 2014 akşamı, İstanbul The Marmara Otel'de gerçekleşen gala yemeği ve ödül töreni görkemli bir şekilde gerçekleşti. Kurtsan İlaçları, Coca Cola A.Ş., Eczacıbaşı, Anadolu Efes, Frito Lay, Vestel, Uğur Plastik, Unilever, Procter&Gamble, Migros, Viking Temizlik gibi firmaların yarışma kriterlerini yerine getirerek aday olduğu yarışmada kategorisinde Kurtsan İlaçları A.Ş., ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülü”ne değer görüldü. Ödül törenine Kurtsan İlaçları A.Ş.'den, Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Onur, Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur ve ISO14001 Çevre Yönetim Temsilcisi Sacit Dal katılırken, ödülü, Onur, Show Radyo Genel Müdürü Cüneyt Büyükyaka'nın elinden aldı. Yarışmada, Coca Cola İçecek A.Ş., Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.Ş., Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş. ve Eczacıbaşı Girişim Pazarlama kategorilerinde ÇEVKO Yeşil Nokta Ödülü”ne değer bulunan diğer kuruluşlar oldu.
Konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Kurtsan İlaçları Bandırma Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur ve ISO14001 Çevre Yönetim Temsilcisi Sacit Dal, şu bilgiyi verdiler:
ÇEVKO Yeşil Nokta Ödülleri başvuru sürecinde firmalar, atıkları azaltılması, çevre yönetim sisteminin uygulanması, çevre ile ilgili sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesi, ambalaj tasarımlarında önleme çalışmaları, karbon ayak izinin azaltılması ve sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmalar kriterleri kapsamında değerlendirildi. Temelleri 59 yıl önce atılan, Türkiye'nin en köklü firmalarından olan Kurtsan İlaçları A.Ş., insan sağlığını ön planda tutarak ve çevreye zarar vermeden büyümüş, Türk ilaç sektöründe bitkisel ürünlerin üretimi konusunda öncülük ederek, yerli ilaçta ilk patent sahibi olmuştur. 80 dönüm arazi üzerinde, 5000 metre karelik kapalı alana sahip Bandırma tesislerinde GMP kurallarına ve ISO standartlarına uygun üretimler gerçekleştirilmekte olup, üretim tesisi çevresinde 6 binden fazla fidan ekimi yapılmıştır. Ayrıca geniş arazide organik sebze-meyve-tıbbi aromatik bitkiler yetiştirilmektedir. Kuruluş gününden bu yana gerçekleşen fidan dikimi çalışmaları, farklı vakıflara yapılan fidan bağışları, fabrika sahipleri ve üst yönetimin çevre konusundaki maddi-manevi destekleri, 2008 yılından bugüne sürdürülen ISO14001 Çevre Yönetim Sistemi çalışmaları, geliştirilen sosyal sorumluluk projeleri, çalışanların bilinçlendirilmeleri amacıyla verilen eğitimler ve tüm personelin çevre çalışmalarındaki katkıları, yarışma kriterlerinin yerine getirilmesinde ve ödülün kazanılmasında büyük rol oynamıştır. Üretici sorumluluğunu belirtmesi için uluslararası bir sembol olarak kullanılan ve ciddi prestije sahip ‘Yeşil Nokta' markasını Türkiye'de kullanan şirketler arasında sürdürülebilir yaşama katkılarıyla öne çıkan firmalara verilen ‘ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülü'ne değer bulunmamız nedeniyle büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz.”
Bandırma Kurtsan İlaç Fabrikası'nda 110 kişi çalışıyor.
Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli