Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

?Çevre Bilinçlendirme? etkinliği Ayvalık´la başladı

?Çevre Bilinçlendirme? etkinliği Ayvalık´la başladı

Mavi Bayraklı plajlarda ?Çevre Bilinçlendirme? etkinliği Ayvalık Sarımsaklı Plajı ile başlatıldı.

Mavi Bayraklı plajlarda ?Çevre Bilinçlendirme? etkinliği Ayvalık Sarımsaklı Plajı ile başlatıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 9 gün sürecek olan ?Çevre Bilinçlendirme´ etkinliklerine, Ayvalık ilçesinin Mavi Bayraklı Sarımsaklı Plajı´ndan başlarken, etkinlikler kapsamında, vatandaşlara hediyeler verildi ve plaj temizliği yapıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 11-20 Temmuz tarihleri arasında Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Erdek ilçelerinde Mavi Bayrağı bulunan ve Mavi Bayrak başvurusu yapılan plajlarda ?Çevre Bilinçlendirme´ programları düzenlenmeye başlandı.
Ayvalık ilçesinin Mavi Bayraklı Sarımsaklı Plajı´nda başlayan etkinlikler kapsamında, vatandaşlara çevre eğitimleri verildi, anketler düzenlendi, çocuklara yönelik çeşitli yarışmalar yapıldı, vatandaşlarla birlikte sahil temizliği gerçekleştirildi ve farklı hediyeler ile çevre temizliği anlatılmaya çalışıldı. Balıkesir´de ilk kez geniş kapsamlı olarak plajlarda düzenlenmeye başlanan program, hazırlanan çadırda, çevre eğitimi sergisinin gezilmesiyle başladı. Daha sonra, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeli ve daire başkanı Ahmet Şahan, halk plajına giderek, ellerindeki dövizlerle çevre bilincinin artırılması için yürüyüş düzenledi.
Plajı boydan boya gezen yetkililer, vatandaşlarla birlikte sahildeki çöpleri topladı.
Tatilciler, Büyükşehir Belediyesi yetkililerini alkışlayarak destek verdi. Yaklaşık 2 saat süren çevre temizliği yürüyüşünün ardından, plajda bulunan etkinlik TIR´ından vatandaşlara yüzlerce dondurma ikram edildi. Bezden yapılan eşya taşıma torbaları, kalem, kedi ve köpek maması, frizbi, uçurtma, bilgi broşürleri de dağıtılan etkinlikler, çocuklara yönelik ödüllü yarışmalarla devam etti. Mavi Bayraklı plaj resimleri çizmeye çalışan çocuklar, çevre eğitimi alırken aileleri de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.
Etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Şahan, ?Bu denizler hepimizin ve gelecek nesillerimize temiz ve daha yaşanabilir biçimde bırakmalıyız. Bu etkinliklerimize Ayvalık Sarımsaklı Plajımızda başladık ve 2 gün buradayız. Sonrasında ise, Burhaniye, Edremit ve Erdek ilçelerimizin Mavi Bayraklı plajlarında da etkinliklerimiz tekrarlanacaktır.? dedi.
Etkinlikler, 11-12 Temmuz tarihlerinde Ayvalık Sarımsaklı, 13 Temmuz´da Burhaniye Öğretmenler Plajı, 17 Temmuz´da Edremit Akçay Plajı, 18 Temmuz´da Edremit Altınoluk Plajı, 19 Temmuz´da Edremit Zeytinli Plajı ve 20 Temmuz´da Erdek Ocaklar Plajı´nda düzenlenecek. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli