Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çevre Dostu Belediyeler Tekirdağ´da buluşuyor

Çevre Dostu Belediyeler Tekirdağ´da buluşuyor

Ege ve Marmara Çevre belediyeler Birliği (EMARÇEB) Olağan Meclis Toplantısı Tekirdağ İlinde düzenlenecek.

EMARÇEB tarafından 12 Mayıs Cumartesi günü Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu´nda düzenlenecek toplantıda ?Çevre Sorunları ve Trakya´nın Geleceği´ konulu Panel verilecek.
Çevre konusunda faaliyet gösteren ve Ege ve Marmara bölgelerinden 33 adet çevreye duyarlı Belediyenin üye olduğu Birliğin üyeleri arasında, Uzunköprü-Kofçaz-Çatalca-Kavakköy-Malkara-Hayrabolu-Saray-Kapaklı-Çerkezköy ve Ergene Belediyeleri gibi Trakya belediyeleri de yer alıyor.
Birlik faaliyet raporu ve kesin hesaplarının görüşüleceği Birlik Meclis Toplantısında, Trakya Çevre Sorunlarının masaya yatırılacağı ve bu toplantıda yeni üye belediye katılımlarının da olacağı öğrenildi.
Panele, Orman Yük.Müh. ve Türkiye Orman Mühendisleri Odası eski Genel Başkanı Salih Sönmezışık, İ.Ü.Orman Fakültesi-Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı- EM Prof. Dr. M. Doğan Kantarcı, Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Bülent Kaçar, Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi-Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem ile Büyükçekmece Çevre Koruma Derneği Başkanı Osman Sert panelist olarak katılacak.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, ?Çevre sorunları yurdumuzun birçok yöresinde olduğu gibi Trakya´da da giderek ciddi boyutlara ulaşmış bulunmaktadır. Birliğimizin misyonu çevrenin korunması ve çevre sağlığı için, üye belediyeler arasında işbirliğini geliştirmek, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak, Birliğin üyesi olan belediyelerimizde çevreye duyarlı bir yerel yönetim anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması için çaba göstermektir. Bu bağlamda, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği olarak, öncelikle Trakya da bulunan üye belediyelerimiz olmak üzere, tüm üye belediyelerimizle, çevre ve bilim kuruluşlarımızla diyalog, işbirliği ve dayanışma içinde, kamuoyu oluşturacak faaliyetler yürütüyor, çeşitli girişim ve etkinliklerde bulunuyoruz. Çevre dostu belediyelerimizin Tekirdağ buluşması o nedenle özel bir anlam kazanmaktadır. Tekirdağ toplantılarımıza 30´un üzerinde Belediye Başkanımızın, 100´e yakın Belediye Meclis üyemizin ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin katılacağını umuyoruz. Halka açık olarak yapılacak toplantılarımıza tüm Tekirdağ´lıları bekliyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli