Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Çevre Gönüllüleri iş başında

Çevre Gönüllüleri iş başında

Bandırma ilçesinde her yıl gerçekleştirilen Dünya Çevre Günü´nde ?Sıfır Atık Mavi Hareketi Deniz ve Kıyı Temizleme? etkinliği yapıldı.

Bandırma ilçesinde her yıl gerçekleştirilen Dünya Çevre Günü´nde ?Sıfır Atık Mavi Hareketi Deniz ve Kıyı Temizleme? etkinliği yapıldı.
Denizde ve kıyıda 2 saat devam eden temizlik çalışmaları sonucu denizden 200 torba çöp çıktı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Bandırma Belediyesi tarafından Bandırma Sahil bandından mendirek arası çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrencilerin yanı sıra başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye daire müdürleri çevre gönüllüleri ile temizlik ve çevre duyarlılığına dikkat çekti.
Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Belediye Meclis üyesi Adil Levent Coşkun, Marmara Denizi´nde yaşanan çevre felaketine dikkat çekti.
5 Haziran Dünya Çevre Günü´nde düzenlenen etkinlikle, bugünün anlam ve önemini kavratmak, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için yapıldığına dikkat çeken Çoşkun ?Dünyayı yaşanabilir hale getirmek için herkes bilinçli ve duyarlı olmalı diye düşünüyorum. Etkinliğimiz de oldukça renkli geçti. Katkı sunan ve emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.
Konuşmanın ardından etkinliğe katılan çevre gönüllüleri sahil bandında çevre temizliği yaparken dalgıçlarda deniz dibindeki atıkları temizlediler. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte 200 çöp torbası çöp çıktı.
Haber : Serhat Barış



Anahtar Kelimeler: Çevre Gönüllüleri başında
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı