Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Çevre yoluna katkı sağlayacak

Çevre yoluna katkı sağlayacak

Tekin, Erdek-Bandırma arasındaki yol çalışmalarından memnun

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin, Bandırma-Erdek yolu üzerinde yapılan yenileme ve genişletme çalışmalarından memnun olduklarını açıkladı.

Gerek yenilenmekte olan yolun ve gerekse askeri kampların yer aldığı eski yolun mutlaka elden geçirilmesi gerektiğine dikkati çeken Tekin, ?Yenilenmekte olan BAGFAŞ-Düzler Mahallesi bölgesinde, özellikle yaz aylarında, sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkışıklığı yaşanıyordu. Bu çalışmaların ardından trafikte bir rahatlık olacağını düşünüyorum. Bu çeşit iyileştirme çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz? dedi.

Bandırma-Erdek arasındaki yolun 15 kilometrelik bölümünde toprak kazı ve menfez genişletme çalışmalarının yanı sıra çift şerit olmayan bölümde de yeniden düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. SİT alanında kalan bu bölüm için Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu´na başvurularak izin istendi.

Bursa 14. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilip, MAU Yapı İnşaat A.Ş.-Mehmet Ali Ünal Yapı İnşaat kuruluşları tarafından gerçekleştirilen yol yenileme ve genişletme çalışmalarının 2021 yılında tamamlanması beklenirken, söz konusu bölgede sürücülerin dikkatli olması gerektiğine dikkat çekildi.

YAPAKÇI: ?ÇEVRE YOLUNA KATKI?

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı da, söz konusu yolda yenileme ve genişletme çalışmalarının, önümüzdeki aylarda yapılması planlanan çevre yoluna katkı ve altyapısını hazırlama amacıyla gerçekleştiğini belirterek, ?Geçtiğimiz günlerde, bu yolda yapılan yenileme ve genişletme çalışmaları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde görüşülerek, Karayolları Bölge Müdürlüğüne bu konuda onay verilmişti? diye konuştu.

Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli