Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çevre yolları Gönen içi trafiği rahatlattı

Çevre yolları Gönen içi trafiği  rahatlattı

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, belediye imkânları ile gerçekleştirilen çevre yolu yapımının ilçe içindeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde önüne geçtiğini söyledi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, belediye imkânları ile gerçekleştirilen çevre yolu yapımının ilçe içindeki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde önüne geçtiğini söyledi.
Yakar, tamamı belediye imkânları ile yapılan çevre yollarının, şehir içinde yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçtiğini, çevre yolu yapımının devam ettiğini, yeni hastane güzergâhına yapılacak ikinci şerit için dolgu çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Çevre yolu çalışmalarını önemsediklerini belirten Başkan Yakar, Gönen`in tam bir geçiş güzergahı haline gelmesi için kapsamlı çalışmalar yaptıklarını söyledi.  
Başkan Yakar, "5 ilçeye sınırı olan Gönen, aynı zamanda İstanbul`dan körfeze açılan kapı olma özelliği ile tam bir merkez konumunda. Ulaşım nedeniyle bu avantajını kullanamayan Gönen, Bandırma yolunun duble olması, organize sanayi bölgesinin kullanılmaya başlanması ve ilçeye kazandırılan çevre yollar ile yeniden bu avantajı elde etmek üzere. Balya-Güngörmez hattında yol yapımının başlaması ve körfez hava limanının uluslararası uçuşlara açılması ile yeniden merkez olma yolunda hızla ilerli yoruz. Bu konuda attığımız ciddi adımlar var. Bölge hastanesi niteliğinde bir hastaneye kavuşuyoruz. Çevre yolları ile ilçemizin etrafını ördük. Şehir içi trafiği rahatlattık. İkinci köprü ile alternatif ulaşımı sağladık. Şimdi de yollarımızın ikinci şerit çalışmalarına başladık. Tamamını kendi imkânlarımız ile yaptığımızdan, öncelikli acil bir hizmet söz konusu olduğunda iş makinelerimiz bu alanlara kaydırılıyor. Geri kalan zamanlarda ki, bunu gerçekten çok önemsiyoruz ve makine parkurumuza güveniyoruz, çevre yolu çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Amacımız yıllar sonrasına hesap ederek ilçemize en önemli yatırımları gerçekleştirmektir." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli