Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çevreci İmam, camisini botanik bahçeye çevirdi

Çevreci İmam, camisini botanik bahçeye çevirdi

Manyas İlçesi´nde Hacıilyas (Çerkes) Camisi imamı görev yaptığı caminin bahçesini botanik bahçesine çevirdi.

Manyas İlçesi´nde Hacıilyas (Çerkes) Camisi imamı görev yaptığı caminin bahçesini botanik bahçesine çevirdi.
İlçe merkezinde ki Maltepe Mahallesi´nde bulunan Hacıilyas (Çerkes) Camisi imam-hatibi Hasan Demirtaş camisinin bahçesine ektiği çeşit türde ağaç ve çok yıllık bitkiler ile botanik bahçeye çevirdi.
1900 yılında hizmete giren ve ilçe merkezinde ki en eski camii olma özelliği taşıyan Hacıilyas Camisi, 1963 yılında geçirdiği tadilatın ardından 2013 yılında yine Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir restore edilmişti.
2009 yılında camiye imam-hatip olarak atanan Hasan Demirtaş, bakımsız bir halde bulduğunu söylediği cami bahçesinde hemen düzenleme çalışmalarına başladığını anlattı.
Atandığı yıllarda cami bahçesinin yılanlık olduğunu ifade eden İmam Demirtaş ?Çok bakımsızdı, ağaçlar olur olmadık şekilde ekilmiş ve bakılmamış. Eski ağaçların tamamını kestim. 240 civarında değişik cinste ağaç ektim ve bahçesini çimlendirdim. Elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum. Yoldan gelip geçenler araçlarını durdurup burada fotoğraf çektiriyorlar. Herkesi camimize bekliyoruz.? dedi.
50 yaşında ki imam Hasan Demirtaş, namaz öncesi ve sonraları ağaçların ve çimlerin budamalarını yaptığını, suladığını ve etrafını temizlediğini dile getirdi.
Haber: Serhat Barış



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı