Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çeyrek asırlık iğde ağacı yıkılmaktan kurtarıldı

Çeyrek asırlık iğde ağacı yıkılmaktan kurtarıldı

Erdek İlçesi Çuğra plaj mevkiinde sahile yakın yerde dikili çeyrek asırlık iğde ağacı, PVC boru sistemi uygulanarak yıkılmaktan kurtarıldı.

Erdek İlçesi Çuğra plaj mevkiinde sahile yakın yerde dikili çeyrek asırlık iğde ağacı, PVC boru sistemi uygulanarak yıkılmaktan kurtarıldı. 
Erdek’te son günlerde büyük tepki çeken ağaç kesimleri konusu sosyal medyada yer alırken bir ağacın yok olmasını istemeyenlerin olması da doğaseverleri sevindirdi. 
Bazı art niyetli kişiler manzarası kısıtlanıyor diye, bazıları yaprakları dökülünce çevre kirleniyor diye bazı kişiler de ağaçtan yapışkan dökülüyor budama yapıyoruz gerekçesiyle bütün dalları keserek ağacı yok ediyor. 
Doğayı katledenler olduğu gibi yeşil çevreye önem veren doğayı koruyan insanlarında olduğu yine Erdek’te görüldü. 
Yıkılan PTT Eğitim ve Dinlenme Tesisleri önü yaya yolunda, sahile çok yakın bir noktada rüzgârların da etkisiyle devrilme tehlikesi geçiren 25 yaşlarında bir iğde ağacı 2 metre yüksekliğinde PVC bir borunun destek yapılmasıyla yıkılmaktan son anda kurtarıldı. 
Ağacın yıkılmasını önlemek için çalışma başlatan Edincik Belediyesi eski Başkanı Mehmet Yağcı konuyla ilgili şunları söyledi: “Sahilde bulunan 25 yaşlarındaki iğde ağacının serin gölgesinde arkadaşlarımızla hemen her gün oturur sohbet ederiz. Ancak ağacın giderek yattığını ve devrilme tehlikesi geçirdiğini görünce müdahale etmeye karar verdik. Bunun için 2 metre uzunluğundaki bir PVC boruyu ağacın tehlikeli şekilde eğilen dalın altına sıkıştırarak destek verdik. PVC boru sağlam olsun diye içini demir ve beton ile doldurduk. Ağacın yıkılmasını önlediğimiz için şimdi içim rahatladı. Serin gölgesinde oturup sohbet etmeye devam edeceğiz. Bir ağaç kolay yetişmiyor. Manzaralarını örtüyor diye ağaç kesenleri de kınıyorum.”
Haber: Erdem Özcan 
 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false