Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP Aday adayı Tosun, ağaç katliamına sessiz kalmadı

CHP Aday adayı Tosun, ağaç katliamına sessiz kalmadı

CHP Bandırma Belediye Başkan aday adayı Av. Tolga Tosun ?Yurt yapacak başka bir yer kalmadı mı?? dedi.

CHP Bandırma Belediye Başkan aday adayı Av. Tolga Tosun ?Yurt yapacak başka bir yer kalmadı mı?? dedi.
CHP Bandırma Belediye Başkan A. Adayı Av. Tolga Tosun, hafta sonu Devlet Hastanesi´nin hemen yanında bulunan ve yurt yapımı için kesilen ağaçları kamuoyunun gündemine taşıdı.
Ağaçların kesilmesine tepki gösteren Tosun, doğaya ve ağaçlara sahip çıkmanın geleceğe bırakılacak en büyük miras olduğunu söyledi.
Eğitim kurumu sadece bilim dalında değil her alanda örnek olması gerekirken yurt yapımı için ağaçların katledilmesi eğitim kurumunun asıl amacına ters düştüğünü ifade eden Tolga Tosun, ?Öğrencilerimizin barınması için elbette yurtlar yapılmalı. Ancak yurt için yer seçiminde özenli olunması gerekmektedir. Yurt yapımıyla ilgili basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer almasına rağmen ağaçların katledilmesine tepki gösterilmedi. Bu da yeşile ve doğaya karşı duyarsız olduğumuzu göstermektedir. Kamuoyunun sessizliği ve iletişim eksikliği yurt yapılmak istenen yerde onlarca gencecik çam ağacının hafta sonunda sessiz sedasız bir şekilde katledilmesi sonucunu beraberinde getirdi.? dedi.
Yut binası yapılacak yer seçiminin doğru olmadığını belirten Tolga Tosun, ?Sanki başka bir yer kalmamışçasına yurt için devlet hastanesinin hemen yanında bulunan ve Bandırmalıların yıllardır ?hatıra ormanı´ diyerek çam ağacı diktiği yeri seçtiler. Bandırmalıların yıllardır diktiği ağaçları yalnızca iki günde yok ederek aslında bizlere de yıllarca verilen emeklerin bir gün içerisinde yok edilebildiğini gösterdiler. Ayrıca yok edişin nedeni olarak da kamuoyunun başka zayıf noktası olan çocuklarımızın barınma ihtiyacı sunuluyor. Oysaki ağaçların her biri geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimiz düşünülerek yetiştiriliyor. Yurt yapmak için ağaçların kesiliyor olması bizlere, plansızlığın, günü kurtarma düşüncesinin yanlışlığını tekrar göstermektedir.? dedi.
Doğa ve yeşil olmadan gençlerin ve çocukların eksik bir şekilde büyüyeceğine işaret eden Tosun, ?Kent yaşamında önceliklerimiz olmalı. Ağaçlar ve yeşil alanlar bunların en başında gelmeli. Yurt ya da eğitim kurumu için bile olsa ağaçların kesilmesi hoş görülemez. Kaldı ki bugün ağaçları taşıyabiliyoruz dolayısıyla kesilmesi anlaşılamaz bir durumdur. Bu karşılaştığımız olay bizlere kent planlamasının ne kadar hayati önem taşıdığının bir göstergesidir. Ayrıca bu konuda bütün devlet kurumlarının da ortak çalışması gerekli, kurumlar arası iletişimin güçlü olduğu kentlerde bu gibi sorunların kolaylıkla önüne geçilebilir. Bizler ağaçlar katledilmeden üniversite öğrencilerinin barınabildiği, çocukların çimlerde koşabildiği, insanların nefes aldığı alanları oluşturmak ve yaşatmakla sorumluyuz. Öncelikle elimizdekine sahip çıkmalı ve çoğaltmak için de doğru, uzun vadeli planlar yapmalıyız. Belki biz yarın var olmayacağız ama çocuklarımız onlara bıkacağımız ağaçlarla, yeşille, doğayla ve en önemlisi umutla yaşasınlar. Günü kurtarmayı değil geleceğimizi planlamayı düşünmeliyiz.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu