Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP Aday adayı Yüksel Değirmenci;

CHP Aday adayı Yüksel Değirmenci;

"Göreve seçildiğim taktirde personelin birikmiş maaşını ödemeden evime gitmeyeceğim"

Erdek Belediye Başkanlığı´na aday adayı olduğunu açıklayan Avukat Yüksel Değirmenci, göreve seçildiği takdirde belediye personelinin maaşlarını ödemeden evine gitmeyeceği sözünü verdi.
Av. Yüksel Değirmenci Erdek Belediye Başkanlığı için CHP´den aday adayı olduğunu açıklamasının ardından dün Erdek´te ki ofisinde basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda kendisini tanıtan Değirmenci, göreve seçildiği taktirde yapacağı projelerden bahsetti.
1962 yılında Erdek´te doğduğunu basın mensuplarıyla paylaşan Değirmenci, 15 yıl boyunca Askeri personel olarak görev yaptığını söyleyip, evli ve 2 çocuk babası olduğunu, halen avukatlık mesleğini sürdürdüğünü aktardı.
Kendisini Erdek´e borçlu hissettiğini söyleyen Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğup büyüdüğüm yer olan Erdek´in içinde bulunduğu durumu kimse görmezden gelemez.

Erdek bitiyor, bende kendimi doğup büyüdüğüm ekmeğini yediğim ilçeme bu yüzden kendimi borçlu hissediyorum. Bu yüzden aday adayı oldum. Erdek Belediyesi´nin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen başkanlığa talip olmak büyük sorumluluk ve cesaret ister. Bende kendimde bu cesareti görüyorum. Erdek Belediyesi´nin şuan 300 milyon lira (300 Trilyon) borcu var. İşçilerimiz 14 aydır maaşlarını alamıyor. Dolayısıyla çok büyük sorunları olup bu sorunlar her geçen gün daha da büyüyor. Bizler çayımızı kahvemizi içiyoruz ama evine 14 aydır ekmek götüremeyen işçiler var. Bunları görmezden gelemeyiz. Ben göreve seçildiğim takdirde kesinlikle ilk yapacağım iş personelin maaşını ödemek olacaktır. Bakın burada açık ve net söylüyorum. Benim personelim evine ekmek götüremediği takdirde bende evime gitmeyeceğim. Başka hiçbir önceliğim olamaz. Hiç bir müteahhit ve yatırımcı Erdek´e yatırım yapmak istemiyor. Erdek´i içerisinde bulunduğu çıkmazdan çıkaracağız."

Göreve geldiği takdirde yapacağı projelerden de bahseden Değirmenci,partisinin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, partisi´nin kendisini belediye başkan adayı göstermesi ve devamında seçilmesi durumunda öncelikli olarak ilçede kardeşliği ve birlikteliği tesis edeceklerinin altını çizdi.

Değirmenci ?Erdek´te kardeşlik bitti. Seçimlerde görüyoruz, kavgalar oluyor, insanlar ölüyor. Bunların kimseye hele hele Erdek´e hiçbir faydası yoktur. Son derece açık ve şeffaf kimsenin kayrılmayacağı bir belediyecilik anlayışı ile göreve talibim." diye konuştu.

Tavşanlı ve Zeytinli adalarının turizme kazandırılması gerektiğini işaret eden Değirmenci, İstanbul´dan Erdek´e her gün feribot seferleri düzenlenmesinin projeleri arasında yer aldığını belirtti.

Kaya The Rock Disco ve Artaki Marina Restaurant´ın işletmeciliğini kesinlikle Erdek Belediyesi´nin yapmaması gerektiğini, bu işletmeleri ihale yoluyla kiralayacağını söyleyen Değirmenci, Erdek´in tüm sorunlarını yakından bildiğini ve daha birçok projesinin olduğunu söylemesinin ardından toplantıya katılan gazetecilere teşekkür etti.

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Aday adayı Yüksel Değirmenci
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli