Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Balıkesin İl Başkanı Biçki´den 15 Temmuz mesajı

CHP Balıkesin İl Başkanı Biçki´den 15 Temmuz mesajı

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, hain 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yayımladığı mesajla, Cumhuriyet ve Demokrasi vurgusu yaptı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, hain 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yayımladığı mesajla, Cumhuriyet ve Demokrasi vurgusu yaptı.
CHP İl Başkanı Biçki, bugüne kadar gerçekleştirilen darbelerden en büyük zararı CHP´nin gördüğünü öne sürüp, her türlü darbeye karşı olduklarını açıkladı.
Biçki, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye´de demokrasinin ve siyaset kültürünün Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleştirilen darbeler nedeniyle ağır zarar gördüğünü belirterek, Cumhuriyetin kurucu partisi, çok partili yaşama geçişin ve demokrasinin mimarı olan Cumhuriyet Halk Partisi´nin her dönemde, her türlü darbenin karşısında olduğunun altını çizdi.
Biçki, ?Cumhuriyet tarihi boyunca her darbeden en büyük zararı görenler yaşama soldan bakan yurttaşlar, en çok zararı gören siyasi parti ise Cumhuriyet Halk Partisi ve mensupları olmuştur. Bu nedenle darbeleri ve darbelerin sonuçlarını iyi biliriz. Her darbe döneminde olduğu gibi, 15 Temmuz´da da darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm parti örgütlülüğümüzle birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında olduk, bundan sonra da aynı duruşumuzu sürdüreceğiz? dedi.
15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenen FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişiminin, ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik aşağılık bir saldırı olduğunu belirten Biçki, ?Cumhuriyetimize ve demokrasimize yönelik her türlü saldırının karşısında, milletimizle birlikte dimdik ayakta durup, mücadele etmeye devam edeceğiz? dedi.
Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş, Cumhuriyete ve demokrasiye bağlı asker ve polislerin darbecilere karşı direnişinin önemine değinen Biçki, ?Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna görev yaparken teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizi ve 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı çıkarken şehit edilen güvenlik güçlerimizi ve yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, şehitlerimizin ve gazilerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli