Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP, Balıkesir Büyükşehir adayını geri çekti

CHP, Balıkesir Büyükşehir adayını geri çekti

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Parti Meclisinin aldığı kararı değerlendirdi.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Parti Meclisinin aldığı kararı değerlendirdi.
CHP Parti Meclisi 4 Ocak Cuma günü yaptığı toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için Ahmet Akın´ın adaylığını geri çekti.
CHP Parti Meclisi 4 Ocak Cuma günü yaptığı toplantı sonucunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için Ahmet Akın´ın adaylığını geri çekme kararı aldı.
Adaylığı geri çekilen CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada, "Parti Meclisimizin aldığı kararla, açıklanan adaylığım resmi olarak devam ettiği için bugüne kadar açıklama yapmadım. Bugün, yine Parti Meclisimizin kararıyla adaylığım geri çekildi" sözleriyle kararı duyurdu.
Akın, açıklamasına şöyle devam etti: "Milletimiz için hayırlı olsun. Benden fedakarlık yapmam isteniyorsa, ülkem için, milletim için, vatanım için gözümü kırpmadan fedakarlık yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Adaylık benim şahsi meselem olamaz. Meselemiz, memleket meselesidir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığım açıklandığı günden bu yana, parti örgütümüzün her kademesindeki mücadele arkadaşlarım başta olmak üzere, bana kucak açan, sahip çıkan tüm hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum."
CHP İl Başkanı Sarı, alınan karardan üzgün
CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Parti Meclisi´nde alınan bu kararın kendilerini üzdüğünü söyledi.
Akın´ın adaylığının geri çekilmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Sarı, "İlçelerdeki ittifak görüşmelerimiz devam ediyor. Biz de Ankara´da durumu yakından takip ediyoruz. İlçelerdeki ittifakla ilgili sonuçlar netleştiğinde biz de bundan sonraki süreci ona göre belirleyip, planlayacağız" değerlendirmesini yaptı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu