Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın:

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın:

?Kuru kuruya ?Evde Kal´ demek yöneticilik değildir?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, salgın sürecinde yerel yönetimlerin elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini belirterek ?Ancak bu aşamada vatandaşa sadece ?evinde kal´ demek yeterli değil. Vatandaşı evinde tutacak yönetim becerisine sahip olunması gerekmektedir. Kuru kuruya ?evinde kal´ demek yöneticilik değildir? dedi.
Akın, Balıkesir´de yerel yönetimler tarafından alınan önlemlerin uygulanmasını yakından takip ettiğini, yetkililerle sık sık görüştüğünü, gösterdikleri gayretli çalışmalar için kendilerine minnettar olduklarını dile getirdi.
Salgın sürecinin iyi yönetilmesi gerektiğine dikkat çeken Akın, aksayan tarafların vatandaşlardan kaynaklanıyor olsa bile pozitif yaklaşımla düzeltilip yanlışların düzeltilebileceğini ifade etti.
Bu süreçte, ayrımcı anlayışı kabul etmenin mümkün olamayacağına vurgu yapan Akın şöyle devam etti: ?Bu gün salgın sürecinde ihtiyacı olan herkese gereken yardım sonuna kadar yapılmalıdır. Maskesinden gıda yardımlarına kadar her türlü ihtiyaç yöneticiler tarafından istisnasız sağlanmalıdır. Virüs; insan, yaş, cinsiyet, statü ayrımı yapmadan hızla yayılmakta ve ölümlere neden olmaktadır. İnsanımızı bu salgın sürecinde evde tutacak yönetim becerisi olmadığı için hem insanlarımız tehlikeye atılmakta ve haksız yere suçlanmaktadırlar. İşi gücü olmayan insan aynı zamanda parası da olmayan, evine ekmek götürmek zorunda insandır. Hiçbir insanımız, küçümsenecek ifadelerle hele hele şehrin yöneticileri tarafından nitelendirilemez. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu insanlarımıza gereken tüm yardımları yaptığınıza inandığınızda vicdanınız rahat bir şekilde başınızı yastığa koyabilirsiniz. Ben biliyor ve inanıyorum ki hiçbir vatandaşımız sadece canı sıkıldığı için dışarı çıksın. Gün, birlik olma günüdür. En üst makamdaki atanmış ya da seçilmiş yöneticiden vatandaşına, gazeteciden sağlık çalışanına, yaşlısından gencine, hepimiz aynı gemideyiz. Birlik ve beraberlik içinde akla ve bilime dayanan dayanışma seferberliği içinde bu salgından en az yara ile kurtulmak için mücadele edeceğiz. Yöneticilerimizin şehrimiz için aldığı kararlara uymak vatandaşlarımızın sağlığı içindir. Bununla birlikte yöneticilerimizin de eldeki imkanlarını vatandaşlarımız için şeffaf yönetim anlayışla seferber etmelidir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu