Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Akın:

CHP Balıkesir Milletvekili Akın:

?Zeytinliklerimizden elinizi çekin?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, hükümete, ?Elinizi zeytinliklerimizden çekin? diye seslendi.
Akın, kamuoyunda ?Üretim Reformu Kanun Tasarısı? olarak bilinen düzenleme ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, tasarının, hükümet tarafından TBMM´ye sunulduğuna dikkati çekerken, ?Tasarı, kanunlaştığı takdirde zeytinlik alanlarının talanına yol açacaktır? değerlendirmesinde bulundu.
AKP iktidarının, göreve geldiği günden beri zeytinliklerle ilgili olumsuz işlerle uğraşıp bu konuda altı kez yasa girişiminde bulunmasına karşın TBMM´de sağduyunun üstün gelmesiyle sonuç alamadığına işaret eden Akın, yazılı açıklamasında şu düşüncelere yer verdi.

?Tasarı ile zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerin aşılattırılması hakkındaki kanunda değişiklik yapılarak mevcut yasada etkili bir şekilde korunan zeytinlik alanların yatırıma açılması öngörülüyor. Bu yasa çıkarsa, gerektiğinde zeytinlikler, sanayi, enerji, maden, altyapı ve üstyapı yatırımlarına açılabilecektir.
Ülkemizde 750 bin aile, geçimlerini zeytincilikten sağlamaktadır. Zeytincilik sektörü, doğrudan ve dolaylı olarak 10 milyon insanımızı etkilemektedir. Eğer herhangi bir sektörde kamu yararı aranıyorsa bu yarar, zeytincilik sektöründe fazlasıyla vardır. Zeytinciliğin, sağlığımız, yarattığı istihdam ve ekonomimize getirdiği yüksek katma değer, şirketlerin yararı ve hesapları için feda edilemez. Yapılmak istenen bu düzenlemenin kamu yararı yoktur. Kamu yararı yüksek olan zeytinliklerimiz mutlaka korunmalıdır.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Milletvekili Akın
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli