Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: ?Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Erdek Belediye Başkanı Sarı´yı diz çöktürmek istiyor?

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: ?Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Erdek Belediye Başkanı Sarı´yı diz çöktürmek istiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Tüm uyarılarımıza karşın partizanca hareket eden AKP´li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, CHP´li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı diz çöktürmek istiyor? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Tüm uyarılarımıza karşın partizanca hareket eden AKP´li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, CHP´li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı diz çöktürmek istiyor? dedi.
Uğur´un, AKP´li belediyelere her çeşit desteği verirken, CHP´li belediyelere ise düşmanca bir tavır içinde bulunduğunu öne süren Havutça, şunları söyledi:
?Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, siyasi geçmişinde hep AKP militanı gibi davranmış olup bu tutumunu sürdürmektedir. Kafasında hep, ?bizden olanlar-bizden olmayanlar´ düşüncesi vardır. Daha önce bu konuda kendisini defalarca eleştirdik. Nasıl ki, AKP´li Marmara ve Kepsut belediyelerine destek veriyorlarsa, CHP´li belediyelerden de aynı desteği esirgememelerini, düşmanca tavırlarından vazgeçmelerini istedik. Balıkesir´in tüm sorunları bitti de sıra Erdek´teki kafeteryaların yıkılmasına mı geldi? Yıkım ile ilgili olarak Balıkesir Valisi´ni telefonla aradım, haberi yoktu. Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam vekili Tuncay Sonel´e telefonla ulaşamayınca mesaj attım ve yıkım sürecinin durdurulmasını istedim. Yıkımın gerçekleşmesi, milli servete zarardır.? 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, ilçelerdeki cadde ve sokakları, limanları, iskeleleri, dolgu alanlarını, kıyıları, itfaiyeyi ve ilçe belediyelerine gelir getirici birçok kalemi ilçe belediyelerinin elinden almasının, ?eli-kolu bağlı belediyeler yaratmak? anlamına geldiğini vurgulayan Havutça, şöyle konuştu:
?Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, kendi partisinden olan belediyelere her çeşit desteği sağlamaktadır. Bunun son örneği, AKP´li Marmara Belediyesi´ne, Marmara ve Saraylar iskelelerinin işletme hakkını vermesidir. İlçelere hizmetin gelmesi için yerel belediyelere özerklik verilmeli, onların önleri açılmalıdır. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´u, bir kez daha CHP´li belediyelere yaptığı zulümden vazgeçmeye çağırıyorum.?
HAVUTÇA ERDEK´E GELDİ
Öte yandan Havutça, dün Erdek´e gelerek yıkımın yapılmak istendiği bölgeyi gezerek ilgililerden bilgi aldı. Bölgeyi, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve belediye meclis üyesi Çetin Gül ile birlikte gezen Havutça, daha sonra Erdek Belediyesi´ne geldi. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Havutça, şunları söyledi:
?Öncelikle, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´na, Artvin´de yapılan saldırıyı kınıyorum. Az önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım yapılmak istenen bölgeyi gezdim. Bu yıkım kararını anlamakta zorlanıyorum. Ülkemiz, huzur ortamından uzak günler yaşarken, sanki her şey süt limanmış gibi balıkçılarımızın depolarının da bulunduğu bölge dahil burada yıkım yapılmak istemesindeki mantığı çözemiyorum. Bu bölge Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın değil, balıkçıların yararlandığı bir kamusal alandır. Yıkım için buraya gelenlerin, halkla çatışmasını kınıyorum. Bugün, toplumsal barışa büyük ihtiyaç duyduğumuz dönemde bu yapılanları talihsiz bir olay olarak görüyorum. Buradan kamu görevlilerine sesleniyorum. OHAL, kamu görevlilerine keyfi hareket etme olanağı vermez. OHAL kapsamında CHP´li belediye başkanlarına gözdağı vermek ve diz çöktürmek isteyenlerden zamanı geldiğinde mutlaka hesap sorarız.?
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm:
?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, CHP´li belediyeleri ?üvey evlat´ gibi görüyor?
Cumhuriyet Halk Partis i (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u, CHP´li belediyeleri ?üvey evlat´ gibi gördüğüne dikkat çekti. Uğur´u, bu tutumundan vazgeçmeye çağıran Tüm, şu değerlendirmede bulundu:
?Edip bey, AKP´li belediyelere her çeşit desteği sağlarken, CHP´li belediyelere bırakın destek vermeyi, köstek olmaktadır. Bu durum, hem kamu hizmetine engel oluşturmakta olup hem de Anayasa´nın eşitlik ilkesine aykırı, çifte standartlı bir uygulamadır. Edip Uğur bey, partizanca hesaplarla, CHP belediyelerinin ellerini-kollarını bağlayarak, hizmet veremez duruma gelmelerine yol açmaktadır. Bu durum, ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Edip beyi, göreve geldiği günden bu yana uyguladığı bu partizanca tutumdan vazgeçmesi için bir kez daha uyarıyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli