Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:

?FETÖ´cü hakim ve savcıların baktığı on binlerce dava tekrarlanacak mı??

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Üyesi olup da yargıda çeşitli soruşturma ve davalara bakan hakim ve savcıların yanlı kararları insanların hayatlarını etkilemektedir? açıklamasında bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Avukat Namık Havutça, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´ün cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.
Havutça, verdiği yazılı soru önergesinde; ?Söz konusu hakim ve savcılar, Türk milleti adına karar verip, hareket etme kabiliyetine sahip olmadıkları, FETÖ/PDY ile irtibatları ve örgüt adına karar verdikleri çeşitli örneklerle kamuoyunda da yer almaktadır. İşte bu gerçekler ışığında, FETÖ´cü hakim ve savcıların yargılamalarından mağdur olan 10 binlerce davanın tekrar görülmesi gerektiğini belirtip, Adalet Bakanlığı´nın bu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir çalışma yapıp yapmadığını sordu.
Havutça: ?4 Bin FETÖ´cü hakim ve savcının baktığı dava dosyası inceleniyor mu?
15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olan 4 bin dolayında hakim ve savcının görevine son verildiğini hatırlatan CHP´li Havutça, Adalet Bakanına, FETÖ üyesi olduğu kesinleşen bu hakim ve savcıların baktığı 10 binlerce davanın tarafları bu yargılamaların adalete göre olmadığı konusunda şüphelerini dile getirmektedir. Adalet Bakanlığı olarak bu FETÖ´cü hakim ve savcıların yargılama ve soruşturmalarının tekrar incelenmesi ve adil yargılamaların yapılması için bir uygulamayı hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?? diye sordu.
?Fetullahçı Terör Örgütü kapsamında soruşturması ve incelemesi devam ettiği halde görevde bulunan hakim ve savcı sayısını soran Havutça, ?Özellikle Balıkesir ve ilçelerinde hakkında soruşturma veya incelemenin bulunmasına rağmen görevine devam eden yargı mensubu var mı? Varsa bunların yürütmekte olduğu yargılama ve soruşturmalardaki kararların adalete göre değil, FETÖ/PDY örgütü adına verildiği noktasında Bakanlığınızın bir takibi veya incelemesi var mıdır?? diye ekledi.
Havutça, ?FETÖ´cü hakim ve savcıların yargılamalarından mağdur olan kişi veya kurumlardan Bakanlığınıza başvuruları var mıdır? Varsa sayısı nedir? gibi önemli soruların cevabını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´den istedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli