Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek Körfezi´ndeki tehlikeler bitmiyor

Erdek Körfezi´ndeki tehlikeler bitmiyor

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile birlikte Hollanda´nın Rotterdam kentine gerçekleştirdikleri gezi hakkında bilgi verdi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ile birlikte Hollanda´nın Rotterdam kentine gerçekleştirdikleri gezi hakkında bilgi verdi. Mirza, birlikte gittikleri belediye meclis üyeleri mimar Şerafettin Engüdar ve mimar Cemal Adıgüzel ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Bandırma sınırları içinde, Erdek Körfezi´nde, Hıdır Köy ve Şirinçavuş arasına yapılması plânlanan liman konusunda bilgilendirme çalışmalarının ardından Rotterdam Ceo´su R. Taul, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve kendi imzasını taşıyan bir ?iyi niyet anlaşması? yaptıklarını belirtti.
Mirza, bu bölgeye kurulması plânlanan liman konusunda Erdek´teki çevre platformları ve derneklerden farklı düşündüklerini vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
?Onlar, sanayiye tümüyle karşılar. Onların görüşlerine de saygılıyız. Ancak biz, sanayiye tümüyle karşı değiliz. Avrupa Birliği standartlarına uygun olmak koşuluyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın, Hıdır-Şirinçavuş arasına liman yapılması projesini destekliyoruz.

Tabii ki, bu bölgede bağımsız bir organize sanayi bölgesi kurulmasına karşıyız. Çünkü o zaman kamulaştırma dahil tüm yetki, bu organize sanayi bölgesinin yönetimine geçecek olup, belediyemizin denetim olanağı ortadan kalkacaktır.?
Bu bölgeye kurulacak olan limanın, Erdek Limanı´na gelen kamyon trafiğini de önleyeceğini belirten Mirza, ?Tabii ki, bu konunun Bandırma, Erdek, Gönen ve Manyas dahil çok geniş bir şekilde tartışılıp, sivil toplum örgütlerinin de düşünceleri alınmalıdır. Kurulacak bu limanın, Bandırma, Erdek, Gönen ve Manyas´ta yeni gelişme alanları açması sağlanmalıdır? diye konuştu.
Toplantıda mimar Şerafettin Engüdar ve mimar Cemal Adıgüzel de açıklamalar ve değerlendirmelerde bulundular.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false