Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı ?Adalet ve özgürlük istiyoruz?

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı ?Adalet ve özgürlük istiyoruz?

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu´na 25 yıl hapis cezası verilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu´na 25 yıl hapis cezası verilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.
Açıklamada şöyle denildi: ?Demokrasinin, özgürlüğün, hürriyetin, çağdaş yaşamın şehri Bandırma´nın güzel insanları! Gazetecilere, yazarlara, çizerlere, sanatçılara, halka, EMEK´çilere kısaca tüm topluma yapılan baskıyı kınamak için bir aradayız. Baskının son örneği! Gazeteci, milletvekili Enis Berberoğlu yerel mahkemece önce müebbede, iyi hal dolayısıyla da 25 yıla mahkum edildi. Mahkemenin vermiş olduğu karar kesinleşmeden tutuklama kararı verilerek infaza başlandı. Tutuklama kararı siyasi karardır. Bu kararı kabul etmiyoruz. Bu karar, vicdandan, haktan, adaletten, hukuktan uzak bir karardır. Hile ile hurda ile zorbalıkla bu halkın referandumdaki HAYIR oyunu gasp ettiniz. Milli iradeyi hiçe saydınız. Anayasa değişikliği ile öncelikle hakim ve savcıların özgürlüğü ellerinden alınmıştır. Bu karar; Aslında darbecilere hizmet eden bir karardır. 15 Temmuz darbesini yapan terör örgütünün siyasi kanadı AKP içinde gezerken, FETÖ´den alınan damatların, pardon denilerek salıverildiği bu ortamda, bir gazetecinin yaptığı haber nedeniyle müebbede çarptırılması hukukun ne hale geldiğini göstermektedir. Suriye´de, Katar´da, Mısır´da ne işimiz var? PKK ? FETÖ vb. ile mücadele edeceğine yanlışı yüzünüze vuranlarla uğraşıyorsunuz. Aslında korkuyorsunuz..Halktan korkuyorsunuz?AKP iktidarı, bu memleketi yönetemiyor yaptıkları her şey, aldıkları her karar duvara tosluyor. Ergenekon kumpası ile TSK´nın pırıl pırıl vatansever subayı Silivri zindanlarına atılırken AKP Genel Başkanı ne diyordu? ?Ben bu davanın SAVCISIYIM? diyordu. Sonra ne dediler? ?PARDON!? ?KANDIRILDIK!? Öyle görünüyor ki hâlâ kandırılmaya devam ediliyorlar. Artık yeter diyoruz. Tarikatların, cemaatlerin sizleri aldatmasına izin vermeyin. Sizler aldandıkça faturayı bu halk ödüyor, can veriyor, şehit oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanından en sade üyesine kadar bu hukuksuzlukla mücadele edecektir. Adalet istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Bu kararı kabul etmiyoruz.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false