Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP bastırdı Edincik Merası kurtuldu

CHP bastırdı Edincik Merası kurtuldu

Bandırma İlçesi´ne bağlı kırsal Edincik Mahallesi merasının dolgu ve rehabilitasyon sahası olarak kullanılması CHP Büyükşehir Belediye Meclis grubunun karşı çıkmasıyla şimdilik durduruldu.

Bandırma İlçesi´ne bağlı kırsal Edincik Mahallesi merasının dolgu ve rehabilitasyon sahası olarak kullanılması CHP Büyükşehir Belediye Meclis grubunun karşı çıkmasıyla şimdilik durduruldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nın Edincik merasının bir bölümünün dolgu ve rehabilitasyon sahasına dönüştürülmesi isteği Büyükşehir Belediye Meclisi´nin gündeminden geri çekildi.
Edincik Mahallesi´ni yakından ilgilendiren bu konunun Büyükşehir Meclisinden geri çekilmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamayla kamuoyunu bilgilendiren CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Büyükşehir Belediyesi´nin Edincik Merası konusunda fırsat kolladığını öne sürdü.
Edincik Merası´nı Edincik halkının kendi ceplerinden satın aldıkları bir arazi ve Büyükşehir Belediyesi yasası ile birlikte belde belediyelerinin kapatılmasıyla Bandırma Belediyesi´ne devredildiğini ifade eden Panç, ?Daha öncesinde de bu konu defalarca Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme getirildi, tartışmaya açıldı ve hatta belediyemizin elinden alınmaya çalışıldı. Bu konuda devam etmekte olan bir yasal süreç de söz konusudur. Toplantıda her ne kadar yeniden gündeme getirilme çalışması konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi´nin dönem dönem konu ile ilgili toplumsal refleksi ölçmek anlamı taşısa da, yeterince ses çıkmadığı anda bu alana çöreklenmek isteyeceklerinin de niyetini barındırıyor. Edincik Merası konusu anlıyoruz ki Büyükşehir Belediyesi´nin hala iştahını kabartıyor ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk fırsatta yeniden gündeme gelecek. Bu anlamda konu ile ilgili açık tavrımızı ifade etmekten geri adım atmamamız, sessiz kalmamamız gerekiyor.? dedi.
Büyükşehir Belediyesi Meclisinde CHP Grubunun konu ile ilgili çok net bir tavır ortaya koyduğunu, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun´un da yaptığı sunum ile konunun gündemden geri çekilmesi kararı alındığını paylaşan Panç, ?AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı´nın, Edincik Merası´nın gündemden geri çekilene kadar, maddeyi engellemek için kılını kıpırdatmayacak kadar uzak olmasına inanmakta zorlanıyoruz. Edincik Merası ile ilgili Bandırmalılar´ın ve Edincikliler´in sesi çıktıktan ve CHP Grubu´nun açık tavrından sonra değişen kararı; sanki kendi partileri ve Belediye Başkanları gündeme getirmemiş gibi davranarak kahramanlık pozları verenlerin vicdanlarının ve iç seslerinin ne olduğunun değerlendirmesini kıymetli Bandırmalılar´a ve Edincikliler´e bırakıyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false