Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Cumhurbaşkanı Adayı İnce, Erdek´ten Seslendi:

CHP Cumhurbaşkanı Adayı İnce, Erdek´ten Seslendi:

"Yüksek Seçim Kurulu işini adam gibi yapsın"

Cumhuriyet Halk Partisi´nin(CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdek´e geldi.

Cumhuriyet alanında vatandaşlara seslenen İnce, "Türkiye, 24 haziranda tarihinin en önemli seçimini yapacaktır" dedi.

Kalabalık bir topluluğun izlediği konuşmada cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı ağır bir dille eleştiren İnce, şunları söyledi:

"Devletin uçakları, helikopteri, parası elinde olmak üzere her çeşit imkanını kullanıyor. Ona önerim, sıcak para kullanması için darphaneden çıkan parayı da avucuna almasıdır. Türkiye, seçime adil olmayan bir seçim ortamında gidiyor. Bir yanda Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu´nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için verilen imzaların önlenmesine çalışılıyor, bir yandan da diğer aday Selahattin Demirtaş cezaevinde. Demirtaş´ı cezaevinden çıkar ve seçim yarışına katılmasını sağla. Seçim, mertçe olur. Kalleşlikle seçim olmaz."

TRT BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL

Erdek´e gelmeden önce Yalova´da yaptığı mitingi çok kalabalık bir topluluğun izlediğine dikkati çekerken mitingi yayınlamayan TRT´yi de topa tutan İnce, şöyle konuştu:

"Yalova´da 40 yıldır böyle kalabalık görmedim. Ama TRT, bu mitingi göstermedi. TRT sizin babanızın çiftliği değil, 80 milyonun kurumu. Eğer bugünkü bu Erdek mitingini de vermezse, 130 milletvekiliyle TRT´nin önüne gideceğim. Cumhurbaşkanını o koltuktan indireceğiz. Aslında bizim derdimiz onu indirmek değil. Ancak biliyoruz ki o inerse 25 haziranda döviz, dolar, mazot fiyatları da inecektir. 15-16 yıldır oturduğun o koltuğa kazık mı çakacaksın? Ülkeyi getirdiğin durumu ortada. Dünyanın tüm ülkelerinde fakirler mutsuz ve umutsuzdur. Ama Türkiye´de fakirler kadar zenginler de mutsuz. Çünkü onlar da, ´paranızı dışarıya çıkarmayın´ diye tehdit ediliyorlar. Ne yapsınlar? Elbette ki çıkaracaklar. Çünkü onlara güven vermiyorsun.  Bu memleketin sorunlarını biz çözeriz. Ülkemiz, 16 yıldır kötü yönetiliyor. Yolsuzluk var, hırsızlık var. Cumhurbaşkanının kaldığı sarayda trilyonlar harcanıyor. 24 haziranda cumhurbaşkanı seçildiğimde Atatürk´ün Çankaya´sına gideceğim. Sarayı kullanmayacağım. Aslında bu sarayı satmayı düşünüyordum. Bir milyar dolardan fazla eder. Ama sonradan düşündüm ki, bu sarayı üniversite öğrencileri için bilim yuvası yapmam daha uygun olacaktır."

KAMUDA ADALETLİ YÜKSELME SAĞLAYACAĞIZ

Ülkemizde işsizlik oranının çok yükseldiğine işaret eden İnce, kamu görevlerinde yükselmeyi de adil bir duruma getireceklerini vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:

"Kamuda görevlendirme yaparken, alacağımız ölçü şu olacak. Bu kişi işin ehli mi, değil mi? Kuracağımız bu sistemi 100 yıl kimse bozamayacak. Yani bugünkü gibi veterinerden TÜBİTAK başkanı olmayacak. Ben fizik öğretmeniyim. Benden de, avukattan da, doktordan da, kaymakamdan da TÜBİTAK´a başkan olmaz. TÜBİTAK´ın başında bilim insanı olmalıdır."

YÜKSEK SEÇİM KURULU İŞİNİ ADAM GİBİ YAPSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, miting konuşmalarını, camlara yazılı metinlerden okuyarak yaptığını, doğaçlama konuşamadığını belirten İnce, "Onun önünden o yazılı metinleri alın, ince hastalığa tutulur" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu´nu görevini doğru yapmaya çağıran İnce, "Eğer yine kıvırarak taraflı davranırlarsa 50 bin avukat, cübbelerini arabalarında hazır tutsunlar, onlarla birlikte Yüksek Seçim Kurulu´nun önüne gideceğiz" diye konuştu.

Tüm vatandaşları 24 haziranda oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağıran İnce, şunları şunları söyledi:

"Yüksek Seçim Kurulu üyelerine sesleniyorum. Eğer işinizi adaletli bir şekilde yapmazsanız, her sokağa fotoğraflarınızı asacağız. Sokağa çıkamaz duruma gelirsiniz. Yüksek yargıçlar, cumhurbaşkanının önünde ayağa kalkmamalıdır. Gerektiğinde cumhurbaşkanlarından da hesap sormalıdır. Kimsenin tetikçisi olmamalıdır. Yüksek yargıcın siyasi kimliği olmaz. Olsa bile biz bilmemeliyiz. Cumhurbaşkanı seçilince beni de yargılayacak yargıçlar seçeceğiz. Bugün ülkeyi yönetenler çaldıkları için kendi adamlarını göreve getiriyorlar ve bu nedenle yargılanmıyorlar. Ama umudunuzu taze tutun ve yeşertin. Unutmayın ki her şey bir oyla başlar."

ERDEK´TEN KAÇ OY ALIRIM?

Erdeklilere, oylarını mutlaka kullanmaları gerektiğini hatırlatan İnce, "Erdek´e tatil için gelen bir kişi eğer oy kullanacağı yere gitmiyor ve oyunu kullanmıyorsa komşunuz bile olsa döndüğünde yüzüne bakmayın" dedi.

İnce, Erdek Belediye Başkanı mimar Hüseyin Sarı´yı, kısa bir süre içinde meydanı doldurması nedeniyle kutladı. Sarı, kürsüde bir ara yanına çağırdığı Sarı´ya, "Bak, daha sonra da belediye başkanlığı seçimleri var. 24 haziranda bana Erdek´ten kaç oy çıkar?" diye sordu. Sarı, "En çok oy aldığımız ilk 10 yer içine gireriz" yanıtını verdi. İnce´nin, "Nereden biliyorsun?" sorusu üzerine de Sarı, "Daha önce ilk 10 arasında olduğumuz için biliyorum" diye konuştu.

MİRZA´YA DA TAKILDI

10-15 gün sonra Bandırma´da da miting düzenleyeceğini açıklayan İnce, Erdek´te yanında yer alan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya da, "Bakalım, sen buradan daha fazla kişiyi toplayacak mısın?" diye takıldı.

Mirza da, "Evet, sizi bekliyoruz" yanıtını verdi.

Haber : Önder BALIKÇI



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false