Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Erdek eski ilçe başkanı Hamarat: "20 yıldır çivi bile çakılmayan Erdek turizminin ilerlemesi hayâldir"

CHP Erdek eski ilçe başkanı Hamarat:

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) Erdek eski ilçe başkanı Ertan Hamarat, "Küçük yerlerde politika yapmak çok zor.

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) Erdek eski ilçe başkanı Ertan Hamarat, "Küçük yerlerde politika yapmak çok zor. Erdek´te, kişisel çıkarlara dayalı, oynak bir politika var" dedi.

Erdek´te, iki gruba bölünmüş kitlelerin, siyasetten, kendilerine çıkar sağlamaya çalıştıklarına dikkati çeken Hamarat, şu değerlendirmede bulundu:

"Erdek´te, iki seçimde belediye başkan adayıydım. O dönemlerde seçim harcamalarını hep cebimden yaptım. Erdek siyaseti, genellikle kişisel çıkarlara dayalı ilişkiler ve beklentilere dayalı. Birçok kişi, falanca kişinin belediye başkanı olması durumunda ondan kişisel yarar sağlayacakları düşüncesiyle oy veriyor. Umduğunu bulursa, o kişinin yanında yer almayı sürdürüyor, bulamazsa, karşı grup ve adayı desreklemek için parti değiştiriyor."

1942 yılında, Bandırma´da doğan, yaklaşık 65 yıldır Erdek ile iç içe bulunan Hamarat, "Şu andaki belediye binasının olduğu yer, bizim dükkanlarımızın yer aldığı bir pasajdı Baştarafı Sahife 1´de

Bu pasajdaki dükkanlar, belediyeye kiralıktı. Daha sonra bizim de kolaylık göstermemizle bu yer kamulaştırarak, yerine belediye binası yapıldı" dedi.

Önceki yıllarda Erdek belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve Marmara Birlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi başkanlığı görevlerini de yürüten Ertan Hamarat, şunları söyledi:

"CHP belediye başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği görevlerinde bulunduğum dönemlerde hiçbir zaman partizanlık yapmadım. Erdek´in geleceğini düşünerek herkesin yardımına koştum. Kapıdağ´ın çevre yolları, Kocaburgaz-Kirazlı Manastırı arası dahil, ilçe başkanlığım döneminde ve benim çabalarımla yapıldı. Eski yıllarda, bugüne göre hem genelde, hem Erdek yerelinde daha kişilikli bir politika vardı. Şimdi, otoriteye dayalı, gerçekçilikten ve dürüstlükten uzak, çıkara dayalı bir politika ağır basıyor."

Erdek turizmindeki gerilemeyi de değerlendiren Hamarat, "Erdek, ülkemiz turizminin ilk merkezidir. İstanbul Işık Lisesi´ni bitirip, İstanbul İktisadi ve İdari Bilimler Yüksek Okulu´nda  öğrenciyken, kız arkadaşlarımız, kendilerini, Erdek´e davet etmemiz için adeta gözümüzün içine bakarlardı. Yani Erdek, o kadar bilinir ve ilgi çekerdi. Şimdi, Erdek´in son 20 yılına şöyle bir bakalım. İlçemize, turistik bağlamda yapılan en küçük bir yatırım var mı? Erdek turizmi, geleceğe yatırım yerine günübirlik yaşıyor. Bu ortamda, ilçemiz turizminin gelişmesini beklemek boş bir hayâldir" dedi.

Bir dönem başkanlığını yürüttüğü Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Ertan Hamarat, şöyle konuştu:

"Kooperatif başkan ve yönetimlerinin, bağlı oldukları birliğe muhalefet etmelerini doğru bulmuyorum. Bunun, kooperatiflere de, kooperatif ortaklarına da hiçbir yararı yok. Zaten, Marmarabirlik´in ana sözleşmesinde, hem birliğin, hem de kooperatiflerin görev, yetki ve sorumlulukları açıkça belirtilmiştir. Kooperatif başkan ve yönetim kurullarının, birlik yönetimiyle kavga etmeleri, astların, tabur komutanıyla kavga etmelerine benzer. Bu kavgadan, astlarını üstün çıkmaları beklenebilir mi? Bugün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile iyi geçinmeyen ilçe belediyeleri, hizmet alabilirler mi?"

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı