Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Erdek İlçe Başkanı Uysal:

CHP Erdek İlçe Başkanı Uysal:

?AKP Erdek ilçe örgütü seçim yasağına uymadı?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, referandum sonucunu değerlendirirken, ?Erdekli vatandaşlarımız, yine oylarını bilinçli bir şekilde kullandılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi.

?Bu referandumda ülkemizde bir rejim değişikliği yapılmak istendiğini, ülkenin tek adama teslim edilmenin hedeflendiğini halkımızın çok büyük bir bölümü görerek ?hayır´ dedi. Vatandaşlar, oylarını özgür iradeleriyle kullandılar. Erdek´imizde, 28 mahallede oy kullanılırken referandum sağlıklı şekilde gerçekleşti. Erdek, anayasa değişikliğine % 68 ile ?hayır´ derken, sandığa gitme oranı da çok yüksek oldu. Bu sonuç bizi mutlu etti. Her ne kadar, ülke genelinde az bir oran ile ?evet´ kazanmış gözükse de, Yüksek Seçim Kurulu´nun, ilgili yasayı hiçe sayarak, sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları ve zarfları geçerli sayması büyük bir yanlıştır. Bu hatadan mutlaka dönülmelidir.?
ERDEK AKP SEÇİM YASAKLARINA UYMADI
Referandumun yapılacağı gün, AKP Erdek ilçe örgütünün, seçim yasaklarını ihlal etmekten çekinmediğini öne süren Uysal, şöyle konuştu:
?Referandum günü bile propaganda yaptılar. Şikayetimiz üzerine seçim araçlarındaki amblemleri çıkarsalar da sesli propagandayı sürdürdüler. AKP, ülkemizin her yerindeki gibi Erdek´te de devletin her çeşit olanağını hukuksuz bir şekilde kullandı.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek İlçe Başkanı Uysal
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı