Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP İl Başkanı Ender Biçki

CHP İl Başkanı Ender Biçki

Tecavüzcülere geçit veren yasaya izin vermeyeceğiz

Tecavüzcüye af getiren tasarının AKP tarafından TBMM gündemine getirilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.
Tecavüzcüye af getiren tasarının meclise getirilmesiyle ilgili basına açıklama yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ?Çocuk istismarı bir yetişkin tarafından çocuğa fiziksel veya psikolojik olarak kötü davranılmasıdır. Dünya sağlık örgütünün tanımına göre çocuk istismarı "Çocuğun sağlığını, fiziksel ve Psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum veya devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek uygulanan tüm olumsuz davranışları ifade eder. Anayasamızın 41. maddesine göre devlet her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri almakla yükümlüdür? diye konuştu.
Biçki, konuşmasında şunları kaydetti: ?Hal böyleyken AKP çocuk istismarcılarını aklamak üzere yasa tasarısını meclise getirerek bir utanç tablosu sergilemektedir. Çocuklara karşı yapılan her türlü şiddete, cinsel istismara dur demek ve bunun için bir adım atmak üzere bu yasanın TBMM´den geçmesine CHP olarak asla izin vermeyeceğiz. Kadın çocuk demiyoruz artık bebeklerimiz bile cinsel istismar kurbanı olabiliyor ve hayatlarını kaybedebiliyorlar. Söz konusu bir çocuksa, bir bebekse onların üzerinden pis elleri, nefesleri çekmek de bizim asli görevimiz olmalıdır. Çocuk istismarı oranı dünyada % 1 ile % 10 arasında değişirken ülkemizde bu rakam % 10 ile % 53 arasındadır. Duygusal istismar % 78, fiziksel istismar % 24, cinsel istismar ise % 10 arasındadır. İstismara maruz kalan çocukların % 70´i de 2 ile 10 yaş arası çocuklarımızdır. Her zaman çocuklarımızın yanında bulunamayabiliriz, ancak onları hep yanlarındaymışız gibi kendilerini her türlü kötülükten koruyabilecek şekilde yetiştirmemiz en önemli görevimizdir. Çocuklarımız; arkadaşlarının, akrabalarının onlara ne anlamda dokunduğunu bilmek zorundadır. Bunları çocuklarımıza öğretmeliyiz. Çocuklarımız bizlerle her şeyi paylaşabilmelidir. Kadına ve çocuğa cinsel saldırılarda artışın gittikçe fazlalaştığı ve gereken cezaların yeterinde verilmediği kanısındayız. Cinsel istismar suçlarına yönelik iyi hal indiriminin olmamasını istiyoruz. Bu indirimlerin tecavüzcülerini cesaretlendirdiğini düşünüyoruz. Menderes Yeniköy´de annesi ile aynı evde kalan 3 kişinin işkence ve cinsel istismarına maruz kalan 17 aylık bebek de bizim! Manisa´da evinin önünde oynarken komşusu tarafından kaçırılıp cinsel istismara uğrayan ve hunharca öldürülen Irmak bebek de bizim! Çekin artık o pis ellerinizi çocuklarımızdan! Çekin art niyetli bakışlarınızı dokunmayın çocuklarımıza. Küçücük bir kız çocuğunun hayatına uzanan o çirkin ellerin gerekli tüm cezayı almasını, o masum bebekler toprağın altında çürürken onların hak ettikleri şekilde bedellerini ödemelerini istiyoruz. AKP hükümeti çocuğu tecavüzcüsüyle evlendirme yasasını getirerek büyük bir toplumsal tramvaya yol açmaktadır. Bu yasayı savunmak hukuka aykırı fiili durumu hukukileştirmektir. Bunlar şeriat denemeleridir. Bir çocuğa veya yetişkine tecavüz edilip edilemeyeceği bir tartışma konusu dahi olamaz. Bu bir görüş, fikir yada tercih değildir. Bu suçtur. Bir kötülüğün cezası ödül değil ona denk bir ceza olmalıdır.
Tecavüz meşrulaştırılamaz, aklanamaz. Tecavüz insanlık suçudur. Tecavüze uğramış çocukların kadınların tecavüzcüsüyle evlendirilmesinin yasalaştırılmasına ?Hayır´ diyoruz. Tecavüzcünün yeri nikah masası değildir.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkanı Ender Biçki
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli