Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP İl Başkanı Mete Erol Süt üreticisine sahip çıkmayan üretici birliklere öfke kustu

CHP İl Başkanı Mete Erol Süt üreticisine sahip çıkmayan üretici  birliklere öfke kustu

CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, Süt Birliklerinin düşük süt fiyatları nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan süt üreticilerine sahip çıkmayarak susma nedenlerini açık lamalarını istedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, Süt Birliklerinin düşük süt fiyatları nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan süt üreticilerine sahip çıkmayarak susma nedenlerini açık lamalarını istedi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, sorunlu günler geçiren süt üreticileri için basın toplantısı düzenledi.
Erol, toplantıda düşük süt fiyatları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren süt üreticilerinin birkaç aydır büyük bir sorunla daha karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.
Süt alımı yapan bazı büyük süt firmaları ve mandıraların daha önce 15-30 günde ödedikleri süt paralarını 60-90 günde ödemeye başlayınca süt üreticilerinin piyasaya olan borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini belirten CHP İl Başkanı Erol açıklamasını şöyle sürdürdü:
?Her gün onlarca üretici partimize gelerek dert yanıyor. Bazı süt firmalarının zamanında süt paralarını ödemediklerini, bu nedenle kendilerinin de başta yem ve mazot olmak üzere borçlarını ödeyemedikleri için hızla çöküşe doğru gittiklerini ifade ediyor.?
Her konuda dışa bağımlı hale gelindiğini öne süren Erol, ?Artan döviz fiyatlarına bağlı olarak yem, gübre, mazot gibi üretici giderleri hızla artarken, süt fiyatları 10-11 aydır yerinde sayıyor. Bu büyük bir haksızlıktır. Bu olumsuz gelişmelerin zaten zor durumda olan süt üreticisinin belini büktüğü yetmezmiş gibi, bu kez de bazı süt alımı yapan işletmelerin üreticinin hakkı olan süt paralarını neredeyse 3 aya yaymalarının anlaşılır tarafı yoktur. Bizim anlayamadığımız üreticiye sahip çıkması gereken üretici birliklerinin suskunluğudur. Bütün gelirlerini üreticinin sırtından kazanan Süt Birlikleri, Damızlık Birlikleri, Hay Koop gibi kuruluşlar şimdi konuşmayacaklarda ne zaman konuşacaklar. Süt üreticileri iflasın eşiğine gelmişken, bu kuruluşlar inanılmaz bir suskunluk içindedirler" dedi.
Konuşmasında iktidarı da suçlayan Erol, ?Kırsal kesimden en büyük desteği alan bu iktidar, en büyük ihaneti üreticilere yapmaktadır. Üreticilerimiz 1 Kasım´da gerekli dersi bu iktidara verilecektir." diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli