Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP İlçe Başkanı Panç, iktidarı topa tuttu

CHP İlçe Başkanı Panç, iktidarı topa tuttu

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, bölgemizi yakından ilgilendiren konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, bölgemizi yakından ilgilendiren konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Sözlerine Bandırma Limanı´nda yaşanan sorunları dile getirerek başlayan CHP İlçe Başkanı Panç, Bandırma Limanı´na neredeyse her gün yurtdışından buğday, mısır ve arpa getiren büyük gemiler geldiğini hatırlattı.
Gemilerin yük boşaltımı sırasında pek çok Bandırmalı´nın şahit olduğu üzere ortalığın toz ve dumana boğulduğunu ifade eden Panç, ?Venezuella´ya ?insani sebeplerle´ giden, sırt çantasında koca ülkeye maske ve COVİD testi götüren, dönerken de Venezüella Peyniri´nde vergiyi kaldıran iktidarın çiftçimizle derdi olduğu açık.? dedi.
Pirinç eken Gönenli´yi, zeytincilik yapan Edincikli´yi, hayvancılık yapan Bandırmalı´yı kaderine terk eden, borç batağına sürükleyip ürününü yok pahasına alan aracıların oyuncağı haline dönüştüren anlayışı, tohum ekilince ürün fışkıran bu topraklardan ve bu toprağın üreten çiftçisinden vazgeçmekle suçlayan CHP İlçe Başkanı Panç, devamında şu ifadelere yer verdi: ?Çiftçimiz artan gübre, mazot, tarım ilaçlarının yüksek girdilerinden dolayı zarar etmekteyken , banka borçlarından dolayı tarlasına, traktörüne haciz gelmekteyken, yurtdışından ürün getirmekte neyin anlayışıdır? Anlamak mümkün değil. Kırsal mahallelerimiz boşalıyor, gençler çiftçilik yapmıyor. Böyle giderse kırsal mahalleler boşalacak ve ekim yapacak kimse kalmayacaktır. Ülkemizde arpa, buğday, mısır yetişirken bunların üretimine teşvik verilmesi yerine yurt dışına paralar döken bu yönetim, neyin bedelini bu ticaretle ödemektedir? Tüm bu meraklarımızı gidermek için Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne kamuoyu adına soruyoruz: Çiftçimizi İsrail Tohumu´na muhtaç ederken ve yerli çiftçimizin ürettiği ürüne beş kuruş vermezken, hangi ülkeden kaç ton? Ne ürün alınmıştır? Bunların birim fiyatı ne kadardır? Toprak Mahsulleri Ofisi´nde kaç depo bu ürünlerle doldurulmuştur? Bu alınan ürünler ne kadar fiyattan, kimlere satılacaktır?
Sorularımıza açıklıkla cevap vermelerini bekliyoruz.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli