Bugün, 19 Mart 2024 Salı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Burhaniye Festivali´nde

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Burhaniye Festivali´nde

30. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun katıldığı törenle başladı.

30. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun katıldığı törenle başladı.
Geleneksel Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali´nin 30.su CHP Lideri Kılıçdaroğlu´nun katıldığı törenle başladı.
Festival öncesi Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler´i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, akabinde İskele Yat Limanı´nda yapımı tamamlanan Demokrasi Parkı´nın açılışını gerçekleştirdi.
Ören Meydanda başlayan ve şehrin birçok yerinde konser, söyleşi, tiyatro ve panellerin düzenleneceği 3 gün sürecek olan Festivalin açılış törenine Kılıçdaroğlu´nun yanı sıra, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, KKTC Milletvekili Aytaç Çaluda CHP Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin önemine değindi.
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye´nin Kültür ve Sanatla daha çok anılır, yaşanılabilir bir şehir olacağını dile getirdi.
KKTC Milletvekili Aytaç Çaluda, festival töreninde yaptığı konuşmada, kıtalar arası inanç yollarının kesiştiği 10 bin yıllık kültür ve tarihi aşk sevgi adası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden selam getirdiğini açıkladı.
Festival açılışı sonrası Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Kemal Kılıçdaroğlu´na Zeytin Ağacı hediye etti. Daha sonra Ören meydan da kurulan stantları gezen Kemal Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.
Festival daha sonra, Prof Dr. Haluk Koç moderatörlüğünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Milletvekili Murat Bakanın konuk olduğu ?Demokrasi ve Hukuk? konulu söyleşiyle devam etti.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli