Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Ahmet Akın´dan yeni yıl mesajı

CHP Milletvekili Ahmet Akın´dan yeni yıl mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajında, 2016´yı sıkıntılı ve acılarla dolu bir yıl olarak niteledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajında, 2016´yı sıkıntılı ve acılarla dolu bir yıl olarak niteledi.
Akın, mesajını şöyle sürdürdü: ?Terörün azdığı, güvenlik ve huzur ihtiyacının tavan yaptığı 2016 yılında teröre kurban verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. 2016 yılında ülkemiz, cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için çok önemli bir gelişme olan 15 Temmuz hain darbe girişimine de tanık olduk. AKP iktidarı ile birlikte devlete yerleşen, korunup kollanan bir çete, bir cemaat ülkemize, demokrasimize, özgürlüğümüze kastetti. Bu alçak darbe girişimi tüm halkımızın birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde verdiği mücadele ile etkisiz kılınmıştır. Ancak darbe sonrası gelişen olaylar, darbeci zihniyetle mücadele adı altında yapılanlar; ilgisi olmayan, olması mümkün olmayan kişi ve kesimleri de kapsayacak bir hale büründüğü için mağduriyetlere yol açtığına ilişkin yaygın bir kanaat oluşmasına neden olmuştur. 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirmeye çalışan AKP zihniyeti rejimi değiştirmeyi amaçlayan anayasa değişikliğini gündeme almış ve ülkemizin geleceğini karartacak tek adam rejimi inşa sürecini başlatmıştır. Ekonominin alarm verdiği, dış politikada yaşanan sıkışmışlık ve toplumsal gerilimin had safhada olduğu bir ortamda rejim değişikliği çabaları ülkemizin ve halkımızın hayrına değildir. Umarım 2017 yılında sağduyu galip gelir ve bu girişim, tıpkı 15 Temmuz darbesi gibi sonuçsuz kalır. Halkımızı yeni yılda tek adam rejimine karşı durmaya davet ediyorum. Aydınlık ve mutlu yarınlara ulaşma umutlarımızı canlı tutarak, yeni umutlarla karşıladığımız 2017 yılının, Türkiye için, ulusumuz için, her türlü beladan uzak, birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği bir yıl olmasını temenni ederim. Yeni yılın herkes için barış, huzur, mutluluk ve esenlik getirmesini diler, sevgi ve saygılar sunarım.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli