Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Akın, Bandırma´da

CHP Milletvekili Akın, Bandırma´da

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?İktidar Bor Madeni üzerinden özelleştirme düşleri kurmasın?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?İktidar Bor Madeni üzerinden özelleştirme düşleri kurmasın?
Bandırma İlçesi´ni ziyaret eden Akın, esnaf, çiftçi ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.
Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç ve Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile birlikte, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü´nü ziyaret etti. İşletme Müdürü Münir Yahşi´den işletmenin faaliyetleri hakkında bilgi alan Akın, bor madeninin Türkiye için stratejik bir ürün olduğu, bor madenin devlet eliyle üretilip işletilmesinin ulusal çıkarlar açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.
Akın, ?Geçen yıl Bandırma´da temeli atılan Bor Karbür Üretim Tesisi önemli ve stratejik bir proje. Tesisin üretime geçmesi durumunda savunma sanayimize katkı sağlayacak ürünler elde edilecek. Pandemi nedeniyle projede aksamalar söz konusu olabilir. Ancak, bu proje üzerinden ?Enerjide milli, madencilikte milli olacağız´ diyen iktidarın bor madeninin herhangi bir şeklide özelleştirilmesine olanak sağlayacak girişimlerde bulunması ?milli ve yerli´ olma fikri ile çelişir. Bor madeni millidir. İktidar bor madeni üzerinden özelleştirme düşleri kurmasın.? dedi.
Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin ile de bir araya gelen Akın, Türkiye´nin geçtiği zor dönemde gıda fiyatlarında mevsimsel değişimin ötesinde bir artışın oluşabileceği endişesinin giderek arttığına dikkat çekti.
Bandırma Ziraat Odası´nı da ziyaret eden Akın, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Akın, ?Çiftçi, üretimde ekimden hasada sürekli kan kaybediyor. Borç yükü altında eziliyor ve artık üretimi sürdüremez hale geliyor. Çiftçinin en önemli maliyeti elektrik oldu. Mazot da ciddi maliyet, tohum ve ilaç fiyatları ise yine öyle. Üretimin sürdürülebilir olabilmesi sadece çiftçinin fedakarlığına kalmış durumda. Çiftçimizin fedakarlıkları olmasa tarladan markete gelecek ürün bulamayacağız. İthal edecek paramız da kalmadı. Merkez Bankası´nın döviz stokları eridi. Kimden ne alacaksınız?? diye konuştu.
Akın, daha sonra Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Bandırmaspor Kulübü ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´nü ziyaret etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Akın Bandırma
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı