Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHP Milletvekili Akın ?Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez?

CHP Milletvekili Akın ?Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, partisinin Balıkesir İl Kadın Kolları Kongresine katıldı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, partisinin Balıkesir İl Kadın Kolları Kongresine katıldı.
Yoğun katılımın olduğu kongrede bir konuşma yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akın, ?Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum, yaşanmakta olan tartışmalar, yapılmak istenenler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim sorumluluğumuzu büsbütün artırmıştır. Kendi siyasal ikballerini sağlama almak için hiçbir şeyden kaçınmayanların, halkı ve ülkeyi umursamayanların, toplumda yarattıkları kutuplaşmaya hep birlikte tanık oluyoruz. Her olayı, her gelişmeyi çarpıtarak, özünden saptırarak yandaş basın yayın organları ile birlikte kamuoyuna sunanlar bu durumun en büyük sorumlularıdırlar.? dedi.
Basın üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına da değinen Ahmet Akın ?Yarattıkları ve kamu olanakları ile besledikleri basın yayın organlarının hali ortada. Geriye kalan basın üzerinde uyguladıkları baskı ve yıldırma politikaları nedeniyle bugün halkımızın haber alma hakkını kullandıklarını söyleyemeyiz. Basının özgür olmadığı, hukukun üstünlüğünün tesis edilmediği, talimatla işlem yapan hukuk kurumlarının var olduğu bir ülkede hangi demokrasiden bahsedilebilir? dedi.
Son günlerin önemli tartışma konusu Başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini de belirten Akın ?Bütün keyfi uygulamaları yapanlara, yetkilerinin çok ötesine taşarak her şeyi belirleyenlere bunlar da yetmemiş olacak ki tutturmuş başkan olacağım diyor. Bu uğurda her şeyi göze aldığını ortaya koyuyor. Her gün bunu tartıştırıyor. Yapılan tartışmalar ve açıklamalarda ortaya çıkıyor ki bunların derdi ülke, halk, vatan değil. Bütün çabaları bir kişiye sınırsız ve limitsiz yetkiler verip onu padişah yapmak istiyorlar. Ortaya atılan örneklere bakın. Faşist Hitler Almanya´sı hak ve özgürlükler çağında Türkiye´nin yönetim modeli olarak öneriliyor. Bütün dünya hayretler içerisinde izliyor.? Diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false