Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Akın, enerji konusunda mecliste konuştu

CHP Milletvekili Akın, enerji konusunda mecliste konuştu

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi görüşmelerine katılarak Bakanlığın 2017 bütçesi hakkında görüşlerini anlattı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi görüşmelerine katılarak Bakanlığın 2017 bütçesi hakkında görüşlerini anlattı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak´ın sunumunun ardından müzakereye açılan bütçe üzerinde söz alan Ahmet Akın, Bakan´a çeşitli sorular da yöneltti. Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ? Bakanlığın belirlemiş olduğu ?daha çok yerli, daha çok yenilenebilir´ mottosunu dışa bağımlı olduğumuz enerji sektörü için önemli buluyor ve destekliyorum. Ancak 2023 yılı için rüzgar enerjisinde belirlemiş olduğunuz 20.000 MW hedefini de çok gerçekçi bulmadığımı belirtmek isterim. Yine güneş enerjisinde belirlenen hedeflerle, yatırımların ilerlemesi arasında bir yakınlık olmadığını da görüyoruz? dedi.
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Komisyonda yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü: ?EPDK yılbaşından bu yana TETAŞ´ın elektrik dağıtım şirketlerine sattığı elektrik fiyatında iki kez indirim yaptı. Yılın başında toptan elektrik fiyatını 17.75 krş/kWh olarak belirlemişti. 1 Nisan 2016´dan geçerli olmak üzere toptan elektrik fiyatı yapılan indirimle 16.35 krş/kwh´e düşürüldü.
30 Haziran 2016 da 1 Temmuz- 30 Eylül dönemi için EPDK ikinci bir indirim daha yaptı. Bu indirimle Elektrik toptan fiyatı 14.80 krş/kwh e düşürüldü.
Toplamda yıl içerisinde yapılan kilovatsaat başına 2,95 krş indirim halkımızın elektrik faturalarına yansıtılmadı. Dağıtım şirketlerinin kasalarına aktarıldı.
Bu indirimler elektrik faturalarına ne zaman yansıtılacaktır??
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli