Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Akın, İYİ Parti´ye geçti

CHP Milletvekili Akın, İYİ Parti´ye geçti

Akın ?Söz konusu vatansa gerisi teferruattır?

Akın´ın İYİ Parti´ye geçmesiyle İYİ Parti´nin Balıkesir Milletvekili sayısı 2´ye yükseldi.
CHP´den 15 milletvekili, Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti´ye katıldı. İYİ Parti böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde grup kurma sayısına ulaşarak seçimlere doğrudan katılma hakkı elde etti.
CHP´den İYİ Parti´ye geçen 15 milletvekili arasında yer alan Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ´´Türkiye Cumhuriyeti´nin bekasından yana tavır aldık´´ açıklamasında bulundu.
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda İYİ Parti´nin seçimlere girebilmesi adına, CHP´den istifa ederek İYİ Parti´ye geçmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Akın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi adına bedel ödemiş ve her zaman bedel ödemeye hazır bir partidir. Baskın seçim yaparak İYİ Parti´nin seçimlere girmesini engellemeye çalışan tek adam rejimine karşı da her türlü bedeli ödemeye razıyız. ?Söz konusu vatansa gerisi teferruattır´ anlayışıyla; siyasi iktidar tarafından rayından çıkan demokrasimizi rayına oturtmak ve çoğulcu demokrasi anlayışını yeniden hakim kılmak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimimizin aldığı karar doğrultusunda demokrasiden ve Türkiye Cumhuriyeti´nin bekasından yana tavır aldık. 24 Haziran´a giderken tek adam rejiminin tuzaklı yollarında Kuvayı Milliye ruhuyla adımlarımızı atacağız.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Akın Parti geçti
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli