Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Akın Mısır yolcusu

CHP Milletvekili Akın Mısır yolcusu

CHP, 180 derece değişmeli dediği dış politika konusunda harekete geçti.

CHP, 180 derece değişmeli dediği dış politika konusunda harekete geçti.
Türkiye´nin komşularıyla bozulan ilişkileri geliştirmek, sorunları çözmek için CHP inisiyatif alıyor.
26-27 Mart 2016 tarihinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun görevlendirmesiyle TBMM Dışişleri Komisyonunun CHP´li üyelerinden oluşan bir heyet Mısır´a gidiyor.
Mısır´a gidecek heyette Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´da yer alıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz´ın başkanlığında oluşturulan üç kişilik heyette CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı´da yer alıyor. Mısır´a gidecek CHP heyeti parlamentodaki siyasi partilerin temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı ve Mısır´da iş yapan Türk işadamlarıyla görüşmeler yapacak, sorunların çözülmesi amacıyla bir diyalog köprüsü kurulması için çalışmalar yapacak.
Akın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ?AKP döneminde dış politikada ülkemiz bir yalnızlığa mahkum edildi. Komşularımız başta olmak üzere birçok ülke ile sorunlar yaşıyoruz. Görüşme kanalları bile kapanmış durumda. Bu yüzden CHP büyük bir sorumluluk anlayışı içerisinde ülkemizin içine düştüğü bu yalnızlıktan çıkması için bütün ülkelerle dostluk ve işbirliği geliştirilmesi amacıyla muhalefet partisi olarak her türlü yapıcı katkı sunmaya devam edecektir.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı