Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Aytekin, Çanakkale Halkın Direnişidir!

CHP Milletvekili Aytekin, Çanakkale Halkın Direnişidir!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Çanakkale Zaferi´nin 105. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Çanakkale savaşlarının halkın onurlu bir direnişi olduğuna yer veren Aytekin ?Çanakkale Zaferimiz emperyalizmin yüreğindeki 105

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Çanakkale Zaferi´nin 105. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Çanakkale savaşlarının halkın onurlu bir direnişi olduğuna yer veren Aytekin ?Çanakkale Zaferimiz emperyalizmin yüreğindeki 105 yıllık yangındır. İşgal, istila isteyenlere karşı ya İstiklal Ya Ölüm diyenlerin yazdığı destan, bizim destanımızdır.? dedi.
Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Bundan 105 yıl önce Çanakkale´de; gemileriyle, tanklarıyla toplarıyla güzel yurdumuzu işgale gelen emperyalizmi bozguna uğratan şanlı geçmişimizi saygıyla anıyorum. Çanakkale Savaşları, dünya tarihine girmiş yok olmanın hududundan var olmak için canını vermekten zerre tereddüt etmeyen Anadolu halkının onurlu bir direniştir. Savaş meydanlarında bağımsızlığını ilan etmiş bir ülkenin çocukları olarak tarihimize sahip çıkmak zorundayız. Yaşadığımız coğrafyayı kendimize yurt yapmak için, işgal istila diyenlere karşı Ya İstiklal Ya Ölüm parolasıyla; Büyük Komutan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde verilen mücadele bir halk direnişidir. Ve bu direnişin içinde bütün Türkiye´den vatan evlatları vardır. Çanakkale Savaşında omuz omuza çarpışan, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere her türlü kötü duruma, açlığa yokluğa karşı ?önce vatan´ diyen ve bugün ebedi bir şekilde Türk Halkının bağrında yer tutan tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Aynı şekilde Çanakkale Destanı´nda yer alan İki Bin Yedi Yüz Yetmiş Dokuz Balıkesirli şehidimizi ve savaşın kaderini omuzlarına aldığı mermiyle değiştiren Havran´lı Seyit Onbaşı´ya da minnet duygularımı bir kez daha iletiyorum. Emperyalizmin yüreğinde atalarımız aracılığıyla yakılan Çanakkale yangını, tarihine sahip çıkan halkımız eliyle sonsuza kadar sürecektir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli