Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Aytekin Halk TV´den seslendi

CHP Milletvekili Aytekin Halk TV´den seslendi

Aytekin, Türkiye´nin Türkiye´den yönetilmediğini iddia etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Halk TV´de yayımlanan Ezgi Yeşiltepe´nin "Haber Masası" adlı programının konuğuydu.
Termik santrallerin bacalarına filtre takılması 2,5 yıl ötelendi
Ezgi Yeşiltepe´nin hazırlayıp sunduğu 22 Kasım Cuma günü yayımlanan ?Haber Masası? programında gündeme gelen ilk konu, santrallere ´havayı kirletme izni´ nin AKP ve MHP´nin oylarıyla kabul edilmesiydi.
15 termik santrale ´baca filtresi takmadan´ 2,5 yıl daha çalışma izni verilmesini içeren Torba Kanunun 50. maddesi, AKP ve MHP´nin oylarıyla kabul edilmesini değerlendiren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Meclis Genel Kurulunda görüşülen Torba Kanunun 50. maddesi tüm itirazlarımıza rağmen AKP ve MHP´nin oylarıyla kabul edildi. Böylece Türkiye´de bulunan 15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkımızı zehirlemeye devam edecek. Bu havayı sadece biz değil toplumun tüm katmanları solumayı sürdürecektir.? ifadelerini kullandı.
Sakarya´daki Tank Palet Fabrikası´nın özelleştirilmesinin de gündeme geldiği programda görüşlerini paylaşan CHP Milletvekili Aytekin, ?Tank palet milli fabrikadır hiç kimseye verilemez, bedelsiz devir peşkeş değil de nedir? Türkiye Türkiye´den yönetilmemektedir.? sözleriyle tepkisini ortaya koydu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin 36 milyon liralık araç alım ihalesinin de ele alındığı programda, ihale konusu hakkında görüşlerini dile getiren CHP Milletvekili Aytekin, ?İller Bankası´na en çok borcu olan belediyelerden biri olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yakında konkordato ilan edeceğini söylemiştim, artık satacak bir şeyleri yok sıra camilere geldi. Hal böyleyken 36 milyon liralık borçlanma peki nedir? dedi.
Aytekin, sözlerini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni israftan vazgeçmeye davet ederek tamamladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu