Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Aytekin, özel yurtlar öğrencilerden para istiyor

CHP Milletvekili Aytekin, özel yurtlar öğrencilerden para istiyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, üniversitelerde eğitim gören ve özel yurtlarda kalan öğrencilerden, yurt idarelerinin kalmadıkları günlerin parasını talep ettiğini açıkladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, üniversitelerde eğitim gören ve özel yurtlarda kalan öğrencilerden, yurt idarelerinin kalmadıkları günlerin parasını talep ettiğini açıkladı.
Ülkenin dünya çapında yaşanan bir krizin etkisinde olduğunu söyleyen Aytekin, ?KYK yurtlarında bakanlık talimatıyla çözülen sorun, özel yurtlarda on binlerce öğrenciyi mağdur ediyor.? dedi.
Aytekin, devam eden açıklamasında şunları kaydetti: ?Korona virüs salgını başladığından bugüne, eğitime ara verilmenin bir şans olduğu uzmanlarca ifade edilmektedir. Bu sayede vaka sayısında ciddi bir avantaj elde edilmiştir. Ailelerinin yaşadığı şehrin dışında eğitim gören ve KYK yurtlarında konaklayamayan öğrenciler, özel yurtlar ve apart öğrenci evlerinde kalmaktadır. Cumhurbaşkanlığının ilk tedbirlerinden olan, öğrenci yurtlarında Haziran´a kadar alınan konaklama ücretinin iadesinin kapsamının genişletilmesi gerekmektedir. Bu süreçte görülüyor ki özel yurtlar, öğrencilerden kalmadıkları günlerin parasını talep etmektedir. Olayı bir işletme krizi gibi görmek, sorunu basite indirgemektir. Yurt yönetimleri tarafından, öğrencilere ? ya parayı verin ya da gelin eşyanızı alın´ mesajları iletilirken, şehirlerarası seyahat yasağından ötürü bunun imkansız olduğu keyfi bir şekilde göz ardı edilmektedir. Her sokak başına üniversite açılması sonrası, üniversiteli arkadaşlar konaklama sorunu yaşamakta, kapasitelerin dışında kalan üniversiteliler özel yurtlara üstü kapalı bir şekilde yönlendirilmektedir. Bunun sonucunda ise büyük mağduriyetler ortaya çıkmaktadır. Şu an, üniversiteler kapalıdır. Üniversiteliler ailelerinin yanına dönmüştür. Buna karşın, yurt yönetimlerinin öğrencilerden kalmadıkları gün ve ayların parasını talep etmesi böylesi bir tablo ortasında vicdanları yaralamaktadır. Bu konuda yurt idareleri devletle muhatap olmak zorundadır. Öğrenciler almadığı hizmetin bedelini ödemek zorunda kalmakta ve yurtlar aracılığıyla mağdur edilmektedir. Devlete düşen, yurt idareleriyle bu konuyu çözmek, öğrenciyi daha fazla mağdur etmemektir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli