Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili, camilerin satışa çıkarıldığını öne sürdü

CHP Milletvekili, camilerin satışa çıkarıldığını öne sürdü

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Dursunbey´in AK Partili Belediye Başkanının, belediyenin borcuna karşılık camileri satışa çıkardığını önü sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Dursunbey´in AK Partili Belediye Başkanının, belediyenin borcuna karşılık camileri satışa çıkardığını önü sürdü.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, AK Parti´li Dursunbey Belediye Başkanlığı´nın, vergi borçlarına karşılık camileri satışa çıkardığını öne sürdü.
Dursunbey Belediyesi´nin 22 milyon lirayı geçen borcuna karşılık ilçede bulunan 8 camiyi tapularıyla birlikte Maliye Bakanlığı´na devredileceğini Belediye Meclis kararında gördüklerini ifade eden Aytekin, ?Bunu CHP´li bir belediye yapsa kıyameti koparırlardı. Ama kendileri bir ibadethaneyi borçtan ötürü satma cüretini sergiliyorlar.? dedi.
Dursunbey Belediye Meclisi´nin Ağustos ayı toplantısında, 86 No´lu kararla ilçe genelindeki 8 caminin mülkiyetinin, vergi borçlarına karşılık tapularıyla birlikte Maliye Bakanlığı´na bırakılacağını ifade eden CHP Milletvekili Aytekin, ?Bu girişim kelimenin tam anlamıyla bir skandaldır. Dursunbey gibi dine bağlı bir ilçemizde başkanın yaptığı harcamaların insanların ibadet ettiği caminin satışıyla finanse edilmesi büyük bir saygısızlıktır. Yıllarca CHP üzerinden olur olmaz iftiraları atanlar, Kurtuluş Savaşında camileri ahır yaptılar yalanını uyduranlar, şimdi kendi borçlarına karşılık Allah´ın evi diye bildiğimiz camileri satışa çıkardılar. Belediye Meclisinde, belediyenin borcuna karşılık Allah´ın evini satışa çıkarmak için el kaldıran kim varsa buna nasıl olup da el kaldırdığını anlatmak zorundadır. Bu skandal kararı bir CHP´li belediye yapsa kıyameti koparırlardı. Ama kendileri yapınca sümen altına yatırıyorlar. AKP´nin israf belediyeciliği yaptığını her fırsatta belgeleriyle ortaya koyuyorduk. Gerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesindeki usulsüz harcamalar, gerek İstanbul Yenikapı´da sergilenen araçlar AKP´nin kurduğu israf düzeninin kamuoyuyla paylaşılması için yapılan önemli adımlardı. AKP´li belediyelerin ciddi borç yükü yarattıklarını biliyorduk. Ama toplumumuzda Allah´ın evi olarak bilinen camilerin satışına cüret edebilecekleri aklımıza gelmezdi. Maliye Bakanlığı´na devrolan 8 camiye karşılık belediyenin borçlarını silmek nasıl bir akıl tutulmasıdır.? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli