Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Gürer:

CHP Milletvekili Gürer:

?Emekliler, bayram ikramiyesi ile kurbanlık koyun bile alamıyor?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen 1000 TL tutarındaki ikramiyenin asgari ücret düzeyine çıkarılması için Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığında beklediğini belirtip bu süreçte TBMM gündemine alınmasını istedi.
Hazırladığı Kanun Teklifini TBMM Başkanlığında beklediğini kamuoyu ile paylaşan Gürer, mevcut koşullarda emeklilerin ikramiyeleriyle kurbanlık alamadığını, hatta torununa, çocuğuna bayram harçlığı bile veremediğini vurguladı.
Bu ikramiyenin her yıl enflasyon karşısında eridiğini belirten Gürer, 12 milyonu aşan emeklinin geçim sıkıntısı içinde olduğunu, 6 milyona yakın emekli, emekli olduktan sonrada geçinemediğini ve çalışmak zorunda kaldığını söyledi.
Emeklilerin açlık sınırı altında yaşamaya mecbur kılındığını belirten Gürer, ?Bu çağda emekliye reva görülen bu durum esasen kabul edilemez. Pandemi döneminde emekli ücretinin 1500 liraya çıkarılması binlerce emeklinin ne kadar düşük bir ücretle çalıştığının somut göstergesidir.? dedi.
Emeklilerin bayramlarda olsun rahat bir nefes almasını sağlanacak düzenlemelerin hayata geçirilmesini isteyen Gürer, emekliler için verilen bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyine çıkarılması konusunda hazırladıkları Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı´na ulaştırdıklarını bildirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay´ın bu yıl öngördüğü rakamlar dikkate alındığında emeklilerin, ikramiyeleriyle kurbanlık bile alamadıklarını kaydeden Gürer ?Bir kurbanlık koyun ortalama 1300 TL ile 1500 TL arasında. Emekliler, kendilerine verilen 1000 TL´lik bayram ikramiyeleriyle ne kurbanlık alabiliyorlar ne de çocuklarına ve torunlarına bayram harçlığı verebiliyorlar.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Gürer
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli