Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili Havutça´da iki bakanı uyardı

CHP Milletvekili Havutça´da  iki bakanı uyardı

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça´dan, Orman ve Su İşleri Bakanı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanına ince ayar.

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça´dan, Orman ve Su İşleri Bakanı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanına ince ayar.
TBMM Genel Kurulunda Balıkesir Bölgesinin sorunlarını gündeme getiren CHP´li Havutça, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ı sert bir şekilde uyarıp ?Balıkesir İlinde yaptığınız işlere sahip çıkın ve bu işleri biran önce sonuçlandırın, mağduriyetleri giderin? ifadelerine yer verdi.
?Ben de Balıkesir´den Meclisimize hayırlı selamlar getirdim? diyerek söze başlayan Havutça, bakanlıkların Balıkesir´deki eksik çalışmaları üzerinden hükümete yüklendi.
Havutça, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Balıkesir´in Gönen ilçesinde, Bandırma ilçesinde Tahirova sulama çalışmaları nedeniyle köylünün, çiftçinin mağduriyetler yaşadığını, Bakanlığın ağır aksak yürütülen sulama projesini yerinde denetlemesi gerektiğini vurguladı.
Gönen ve Manyas kara yollarının, Manyas-Bandırma ilçe yollarının bozuk, hatalı, eksikli ve kusurlu olduğunu belirten Havutça, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan´a "Siz o bölgede hiç görevlilerinizi gezdiriyor musunuz? gönderiyor musunuz? görüyor musunuz? sorularını yöneltti.
Havutça, devamında şunları kaydetti: ?Balıkesir´in Gönen ilçesinde, Bandırma ilçesinde Tahirova sulama çalışmaları var. Burada altyapı çalışmalarını yağan yağmurlar sebebiyle, müteahhidin eksik ve kusurlu yapması sebebiyle Misakça köyünde köylülerin tarlaları olduğu gibi sular altında kalmış. Köylülerin buğdayları bozularak köylünün bu dönemde harman yapamamasına neden olacak, eksikli ve kusurlu hizmetler var. Buradan ben Orman ve Su İşleri Bakanımıza sesleniyorum: Bölgeye görevlileri göndererek derhâl gereken incelemeyi yapmanızı talep ediyorum. İkincisi de Gönen ve Manyas kara yollarının, Manyas-Bandırma ilçe yollarının bugün traktörlerin dahi zor gideceği bir şekilde bozuk, hatalı, eksikli ve kusurlu olduğunu görüyorum. Buradan Ulaştırma Bakanımıza "Siz o bölgede hiç görevlilerinizi gezdiriyor musunuz? gönderiyor musunuz? görüyor musunuz?" diye seslendi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false