Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Havutça´dan Balıkesir Valiliği´ne cevap gecikmedi

CHP Milletvekili Havutça´dan Balıkesir Valiliği´ne cevap gecikmedi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir Valiliği´nden Balıkesir Büyükşehir belediyesi eski Başkanı A. Edip Uğur hakkında yapılan açıklamaya ilişkin, ?Bazı şeylerin üstünün örtülmek istendiği, hatta örtbas edilmesinin telaşına düşüldüğü yönünde

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir Valiliği´nden Balıkesir Büyükşehir belediyesi eski Başkanı A. Edip Uğur hakkında yapılan açıklamaya ilişkin, ?Bazı şeylerin üstünün örtülmek istendiği, hatta örtbas edilmesinin telaşına düşüldüğü yönünde bir algı ortaya çıkmaktadır.? şeklinde konuştu.
Havutça, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Edip Uğur, kendisi ve ailesine yönelik tehdit ve saldırıların bulunduğunu, istifaya zorlanmasındaki yaptırım ve tehditleri, Türkiye kamuoyuna birçok ulusal kanaldan da canlı yayınlanan açıklamasıyla duyurmuştur. Balıkesir Valiliği´nin, Sayın Uğur´un bu söylemlerine rağmen, herhangi bir açıklama ve girişimde bulunmaması manidardır. Ancak tarafımca kamuoyu ile paylaşılan iddialar sonrasında, Balıkesir Valiliği jet hızıyla bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmiştir. Balıkesir Valiliği´nce yapılan bu açıklama ile kamuoyu tarafından yakından takip edilen bu konuda bazı şeylerin üstünün örtülmek istendiği, hatta örtbas edilmesinin telaşına düşüldüğü yönünde bir algı ortaya çıkmaktadır. Balıkesir Valiliği´ni, vatandaşların oyu ile seçilmiş bir belediye başkanının istifa ederken gündeme getirdiği tehdit ve saldırı iddialarının, gerçekte ne olduğunu kamuoyuna açıklamaya davet ediyorum. Balıkesir Valiliği´nin, tarafımca ortaya konulan iddialara karşı jet hızıyla kamuoyuna yaptığı açıklamada gösterdiği hassasiyeti, Uğur´un ailesine ve kendisine yönelik saldırı ve tehditlerle ilgilide gerekli açıklamaları yapmasını tüm Türkiye kamuoyu gibi bende sabırsızlıkla bekliyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli