Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Karadeniz: ?Enflasyon ezip geçiyor?

CHP Milletvekili Karadeniz: ?Enflasyon ezip geçiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, enflasyonun çift hanelere demirlediğini belirtti ve enflasyonun, memurdan işçiye, emekliden asgari ücretliye dek her kesimi ezip geçtiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, enflasyonun çift hanelere demirlediğini belirtti ve enflasyonun, memurdan işçiye, emekliden asgari ücretliye dek her kesimi ezip geçtiğini söyledi. Karadeniz, ?Her kesimin alım gücü düştü. Çift hanelere demir atan enflasyon, her kesimin gelirini ezip geçti. Bu yetmezmiş gibi AKP Hükümeti, yeni zamlara hazırlanıyor? dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu´nun(TÜİK), enflasyonu yüzde 10.9 olarak açıklamasına karşın işçinin ve asgari ücretlinin gelirlerinde, memurun ve emeklinin maaşlarında, esnafın siftahında, çiftçinin mazotunda, gübresinde, ilacında, ev kadınının mutfağında, öğrencinin harçlığında enflasyonun ezici duruma geldiğine dikkati çeken Karadeniz, şunları söyledi:
?Gelir dağılımındaki adaletsizlik, vergide adaletsizlik, çalışma yaşamında, iş güvencesinde adaletsizlik. Yani adaletsizlik her yerde. Ekonomik veriler iyiymiş gibi gösteriliyor. Sosyal güvenceler adil gibi gösteriliyor. Oysa her şey ortada. Taşeron işçiler, yaş zorunluluğu nedeniyle emekli olamayıp haksızlığa uğrayanlar, kıdem tazminatı alamayanlar. Ülke ekonomisinin, çalışma yaşamının da adalete ihtiyacı var. Adil bir düzen, adil bir gelir dağılımı işçinin, emeklinin, asgar, ücretlinin, memurun, çiftçinin, esnafın da hakkıdır.? Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli