Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Mehmet Tüm:

CHP Milletvekili Mehmet Tüm:

?Erdek gibi bir cenneti kaybetmemeliyiz?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) üyesi Mehmet Tüm, ?Erdek gibi bir cenneti kaybetmemeliyiz? dedi.
Güney Marmara Bölgesi´nde nefes alacak tek yer olarak Erdek´in kaldığına dikkat çeken Tüm, şu değerlendirmede bulundu:
?Erdek´in karşı sahillerinde termik santral kurulmasının bile düşünülmesi bile cinayettir. Tüm dünya, termik santralleri ortadan kaldırıyor. Türkiye´nin de katıldığı, Paris´te yapılan ?İklim Zirvesi´ toplantısında, Avrupa´da kömüre dayalı tüm termik santrallerin 2020 yılına dek kaldırılması karar altına alındı. Hollanda da, termik santrallerini kaldırmaya hazırlanıyor. Bu gerçekler ortadayken, Türkiye´nin termik santral kurmayı sürdürmesini anlamak mümkün değil.?
Ülkemizin en eski turizm yöresi olan Erdek´i korumak gerektiğinin altını çizen Tüm, şu değerlendirmede bulundu:
?Erdek, yalnız turizm açısından değil, tarım ve hayvancılık açısından da çok zengin. Kapıdağ gibi oksijen kaynağı olan eşsiz bir doğa cennetine sahip. Artık, sağlıklı kentler yaratmamız gerekiyor. Bunun yolu da, çevreye saygılı, insan sağlığına önem veren, düzenli yatırımlardan geçer. Para kazanmak adına, insan sağlığıyla kimsenin oynamasına izin verilemez. Bugün, Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi´ne en çok giden kanser hastası ne yazık ki, Bandırma´dan.?
Haber : Önder Balıkçı



ışık aktaş
13.02.2017 21:29:19
Erdeğe yapılacak termik santralle ,Erdek ve çevresinde, doğa ve tüm turizm hareketleri biter.amaç hizmetmi ?yoksa yeşili,denizi,akarsuyu,zeytini ,sağlıklı yaşamı yok etmekmi ?

Anahtar Kelimeler: Milletvekili Mehmet
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli