Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Tüm:

CHP Milletvekili Tüm:

?Uğur, festivali sabote ediyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) Üyesi Mehmet Tüm, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´a tepki gösterdi.
Tüm, 27 yıldan beri düzenlenen ?Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali? ile ilgili olarak Bandırma Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında çıkan tartışmaya dikkat çekerken, ?Bandırma sahilleri, Bandırma halkınındır. Maliyeden kiraladığımız bu bölgeye Uğur´un, ?Büyükşehir´e tahsislidir´ deme hakkı yoktur. Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Bandırmalıların da belediyesi olmak zorundadır? dedi.
Uluslararası kimliği bulunan bir festivali, kişisel kaprislerle, ayrımcılık yaparak sabote edip ortadan kaldırmaya çalışmanın doğru olmadığına işaret eden Tüm, şunları söyledi:
?Eğer Bandırma esnafının sorunları varsa Bandırma Belediyesi ile birlikte çözerler. Uğur´un, ?kurdurmayız´ dediği barakalar, festival stantlarıdır. Sağlığa elverişsiz bir durum olursa, belediyenin zabıta ekibi, sağlık müdürlüğü denetimlerini yapsın. Daha festival başlamadan, peşin peşin, ?hijyen sorunu var´ demek, sadece bir önyargının ürünüdür. Bugün, pazarlarda açık gıda maddeleri satılıyor. Onlara ne diyor, sayın Uğur? Bandırma Belediyesi AKP´de olsaydı, aynı davranışı yapabilecek miydi??
Festivalin, Bandırma Belediyesi´nin saygınlığını artırdığına dikkat çeken Tüm, ?Büyükşehir Belediyesi, bunu ortadan kaldırmak veya ?oldu bitti´lerle kendi adına yapmak ve adeta festivale el koymak istiyor. Bunu kabul edemeyiz. Edip Bey, eğer Bandırma halkına saygılıysa, bu festivali sabote etmesin. Bir an önce, her yıl festivalin yapıldığı alanı hiçbir koşul öne sürmeden Bandırma Belediyesi´ne tahsis etsin. Bandırma halkını cezalandırmaya kalkmasın. Yoksa halkın vereceği ceza çok daha ağır olur? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli