Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP Milletvekili Tüm

CHP Milletvekili Tüm

?Paşalimanı Adası kaderine terk edilmiş?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) Üyesi Mehmet Tüm, Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda vatandaşların sorunlarını dinledi. Adaya CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ile giden Tüm, buradaki beş mahalleyi muhtarlarıyla birlikte gezdikten sonra şu açıklamayı yaptı:
?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, adayı çok ihmal ettiği hemen belli oluyor. Adada yol yok. Her yer adeta köstebek yuvası. Okul, yetersiz. Okul döneminde aileler parçalanıyor. Anneler, çocukları ile Erdek´e taşınıyorlar. Ulaşım, ciddi bir sorun. İDO, BUDO ve BADO´ya bağlı gemiler, adaya uğramıyor. GESTAŞ seferleri ise yalnızca yaz aylarında, güçlükle gerçekleştiriliyor. Kışın yalnızca hafta sonlarında adaya sefer yapıyor. Adada sağlık sorunu büyük boyutlarda. Doktor yok. Ayda bir reçete yazmak için giden bir aile hekimi var. 112 hizmeti yok. Ambulanslar, iskeleye yanaşamıyor. İskelelerde mutlaka düzenleme yapılmalı.

Acil müdahale gerektiren bir hastanın ambulansla Erdek Devlet Hastanesi´ne ulaşması iki saati buluyor. Adanın yakınındaki rüzgar enerji gülleri büyük gürültüye yol açıyor. Adada akaryakıt satan hiçbir ticari işletme yok. İtfaiye aracının bulunmaması da büyük tehlike yaratıyor. Marmara´nın ortasında adeta kaderine terk edilen Paşalimanı´nın sorunları bir an önce çözüm bekliyor.?
Milletvekili Tüm, Paşa-limanı´nın sorunlarını çözümlenmesinin takipçisi olacağını, yeni yasama döneminin başlama-sının ardından konuyu TBMM´nin gündemine taşıya-cağını belirtti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekili
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli