Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Tüm, hükümeti Ayvalık´a sahip çıkmaya çağırdı

CHP Milletvekili Tüm, hükümeti Ayvalık´a sahip çıkmaya çağırdı

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 28/29 Kasım günü büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kalan Ayvalık´ta vatandaşları ziyaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 28/29 Kasım günü büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kalan Ayvalık´ta vatandaşları ziyaret etti.
Ziyarette, burada büyük bir sıkıntı yaşandığını söyleyen Tüm, bu felaketin tek başına Ayvalık Belediyesi´ne havale edilmesiyle çözülmesinin imkansızlığına dikkat çekti.
Felaketin yaşandığı günden beri hükümete, Ayvalık´ın Afet Bölgesi ilan edilmesi için defalarca çağrı yaptığını hatırlatan Tüm, bölgede yaptığı incelemeler sonucu hükümete tekrar çağrı yaparak, ?Bu sorun tek başına Ayvalık Belediyesi ile çözülecek bir sorun olmaktan çıkmıştır. Belediyemiz imkanlarını sonuna kadar kullanarak yurttaşların yanındadır. Ancak, sadece Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nün ön raporlarına göre 7.500 dekar tarım arazisi zarar görmüştür. Bu arazilerin 5.000 dekarı hazırda ekili arazi olup, ekinler kullanılamaz hale gelmiştir. İlçe genelinde 911 adet hayvan telef olmuştur. İlçede henüz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince afet tespiti yapılmadığından felaketin kentsel boyutu henüz tam olarak ortaya çıkmamıştır. Yurttaşlarımızdan aldığım bilgilere ve yerinde bizzat yaptığım gözlemlere göre felaketin boyutu çok büyüktür.? dedi.
AKP iktidarını Ayvalık ilçesine üye evlat gibi bakmaktan vazgeçmeye çağıran Tüm, ?Ayvalık halkı hükümetten bir an önce bu yaraların sarılmasını istiyor. Hükümet bir an önce ilçeyi Afet Bölgesi ilan ederek yurttaşlarımızın zararlarını karşılamalıdır. Bu yaralar sarılıncaya kadar, bizde işin arkasını bırakmayacağız. Mağdur olan halkımızın sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli